r
Nosalty Logó

Olaszos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Olaszos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5773 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17319 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    904 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbe vágjuk és a húsát beirdaljuk. Egy nagy sütőedénybe fektetjük a feleket, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, félidőben átforgatva őket.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, a szárított zöldfűszerekkel megszórva.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és a vörösbort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 perc alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát.
  4. Közben megsül a padlizsán is, ennek kikanalazzuk a húsát, szükség esetén még összeaprítjuk, majd a paradicsomos ragúhoz adjuk.
  5. Hozzácsipegetjük a mozzarella kétharmadát, majd alaposan összekeverjük és visszakanalazzuk a tölteléket a padlizsánhajókba.
  6. A töltött padlizsánok tetejére karikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a maradék mozzarellát, végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 200 fokos sütőben, grill fokozaton 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 12219
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 22.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Olaszos töltött padlizsán
Rosanics Petra 351 recept

Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella íze dominálja, ami remekül kiegészíti ezt a sokszor alulhasznált tojásalakút.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...