Olaszos töltött padlizsán
4,5
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Olaszos töltött padlizsán | Nosalty
0 seconds of 1 minute, 6 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Keyboard Shortcuts
Shortcuts Open/Close/ or ?
Play/PauseSPACE
Increase Volume↑
Decrease Volume↓
Seek Forward→
Seek Backward←
Captions On/Offc
Fullscreen/Exit Fullscreenf
Mute/Unmutem
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Seek %0-9
Copied
Live
00:00
01:06
01:06
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
3 db padlizsán
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
75 ml száraz vörösbor
-
200 g konzerv paradicsom
-
250 g mozzarella
-
6 db koktélparadicsom
-
30 g parmezán sajt
517
Kalória
27.6g
Fehérje
34.6g
Szénhidrátok
30g
Zsír
546.5g
Víz
72.6g
Koleszterin
14.2g
Rost
18.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
9 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
11 kcal
-
83g mozzarella249 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
26 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1549
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
59.6g padlizsán14 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
3.7g száraz vörösbor3 kcal
-
9.9g konzerv paradicsom2 kcal
-
12.4g mozzarella37 kcal
-
5.1g koktélparadicsom1 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
Összesen
78
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 546.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5773 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5350.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1859 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1490 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.7 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 1639.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 1641 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 17319 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
1549
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 860 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
78
kcal
Elkészítés
- A padlizsánokat félbe vágjuk és a húsát beirdaljuk. Egy nagy sütőedénybe fektetjük a feleket, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, félidőben átforgatva őket.
- Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, a szárított zöldfűszerekkel megszórva.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és a vörösbort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 perc alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát.
- Közben megsül a padlizsán is, ennek kikanalazzuk a húsát, szükség esetén még összeaprítjuk, majd a paradicsomos ragúhoz adjuk.
- Hozzácsipegetjük a mozzarella kétharmadát, majd alaposan összekeverjük és visszakanalazzuk a tölteléket a padlizsánhajókba.
- A töltött padlizsánok tetejére karikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a maradék mozzarellát, végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
- 200 fokos sütőben, grill fokozaton 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella íze dominálja, ami remekül kiegészíti ezt a sokszor alulhasznált tojásalakút.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!