r
Nosalty Logó

Olaszos töltött padlizsán

4,5

2 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Olaszos töltött padlizsán | Nosalty
0 seconds of 1 minute, 6 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:06
01:06
 
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

517
Kalória
27.6g
Fehérje
34.6g
Szénhidrátok
30g
Zsír
546.5g
Víz
72.6g
Koleszterin
14.2g
Rost
18.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    546.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5773 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5350.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17319 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    860 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbe vágjuk és a húsát beirdaljuk. Egy nagy sütőedénybe fektetjük a feleket, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, félidőben átforgatva őket.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, a szárított zöldfűszerekkel megszórva.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és a vörösbort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 perc alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát.
  4. Közben megsül a padlizsán is, ennek kikanalazzuk a húsát, szükség esetén még összeaprítjuk, majd a paradicsomos ragúhoz adjuk.
  5. Hozzácsipegetjük a mozzarella kétharmadát, majd alaposan összekeverjük és visszakanalazzuk a tölteléket a padlizsánhajókba.
  6. A töltött padlizsánok tetejére karikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a maradék mozzarellát, végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 200 fokos sütőben, grill fokozaton 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella íze dominálja, ami remekül kiegészíti ezt a sokszor alulhasznált tojásalakút.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!