r
Nosalty Logó

Olasz húsgombóc spagettivel ahogy Barbeey készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barbeey
Olasz húsgombóc spagettivel ahogy Barbeey készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

1485
Kalória
85.1g
Fehérje
96.7g
Szénhidrátok
87.3g
Zsír
424.1g
Víz
264g
Koleszterin
13.7g
Rost
32.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 5939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3725 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    54622 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 1485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12518.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    987 mg
  • Foszfor
    4525 mg
  • Nátrium
    4254 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1696.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    1502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1120 micro
  • Kolin:
    1276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    14898 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    218486 micro
  • Lut-zea
    8274 micro
Összesen 5939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7420 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Az 1 kg darált húst összedolgozzuk az őrölt tarka borssal vagy sima borssal, sóval, 1 tojással, az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, 10 dkg reszelt sajttal, aszalt paradicsommal (én ebbe is rakok kb. 1 kk. bazsalikomot). Jól összedolgozzuk, és hagyjuk pihenni.
  2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd olajon megdinszteljük, mehet rá az átnyomott fokhagyma és a paradicsompürék. Fűszerezzük fél ek. bazsalikommal, őrölt borssal, sóval, és kis lángon fedő alatt pároljuk.
  3. A darált húsból gombócokat készítünk (a kicsik mutatósabbak), egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, ha kész, belerakjuk a paradicsomszószba, beleöntjük az 1 dl alaplét, és kb. még 20-30 percig főzzük együtt őket.
  4. Főzzünk ki hozzá egy csomag spagetti tésztát, reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Megunhatatlan, mindig sikere van, a húsgolyók fűszerezése pedig variálható. Párom imádja a bolognai spagettit, főleg mióta én készítem a szószt, mert nem szeretem a poros szószokat. Volt olyan, hogy egy héten kétszer is ezt kellett készítenem, mert nem tudta megunni. Gondoltam újítok kicsit, és kerestem egy olaszos húsgombóc receptet, kicsit variáltam rajta, és így lett ez most az új kedvenc! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!