r
Nosalty Logó

Olajos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Olajos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 233 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni.
  2. A tojások fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, legvégül a diót. 200 fokon sütjük kb. 15 percig, majd mérsékeljük a lángot.
  3. Amíg a tészta sül, felverjük a tejszínhabot és hidegre tesszük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, vízszintesen elvágjuk, megkenjük a puding és tejszínhab keverékének a felével, másik felét a tetejére kenjük. Erre csurgatjuk az olvasztott csokit és egy villával összeborzoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25970
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos diótorta
Csiki Piroska 230 recept

Ha tortaformában sütjük, 4 tojásra átszámítjuk a mennyiséget. Krémezés előtt szoktam meglocsolni a tésztát 1,5 dl karamellel, vagy kakaós öntettel (nem kötelező, de finomabb)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...