r
Nosalty Logó

Nyusziváró répás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Nyusziváró répás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6146.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.7 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4663 micro
  • β-karotin
    11195 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 4221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát lereszeljük (én "gyufára" gyalultam, így meglátszottak a muffinban a répaszálak), a narancsot zöldséghámozóval (hogy szép vékony legyen) meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a héját, a levét kifacsarjuk és a répával együtt egy kis lábasban 0,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Mikor már alig van leve, akkor jó.
  2. Ha kihűlt a répa, egy keverőtálba tesszük, és az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük.
  3. A muffin sütőformát kibéleljük papírral, és kb. 2/3-ig töltjük a masszával (ebből nekem 18 db normálméretű muffin lett).
  4. A sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szépen megsülnek majd, ha kihűltek kivesszük őket a formából, és narancssárga, zöld marcipánból apró répákat formázunk, ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23293
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Kisfiamnak akartam valami "Húsvéti előzetest" sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...