Nyári gyümölcsös habos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta
-
13g finomliszt49 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
3 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
83g alma39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
töltelék
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
13g piros ribizli7 kcal
-
13g szeder5 kcal
-
4g méz13 kcal
tetejére
-
17g habtejszín49 kcal
-
4g szeder2 kcal
-
2 kcal
Összesen
433
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta
-
160g finomliszt582 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
300g víz0 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
0g fahéj0 kcal
töltelék
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
-
150g szeder62 kcal
-
50g méz152 kcal
tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g szeder21 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
5187
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
32.7g alma15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
töltelék
-
6.5g étcsokoládé36 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
4.9g piros ribizli3 kcal
-
4.9g szeder2 kcal
-
1.6g méz5 kcal
tetejére
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
1.6g szeder1 kcal
-
1.6g piros ribizli1 kcal
Összesen
169
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
433
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 267.1 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1947 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3915.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 1735 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.6 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 1884.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2090 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2006 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2619 micro
Összesen
5187
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
tészta
-
8 púpozott ek finomliszt
-
8 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 púpozott ek porcukor
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 dl víz
-
5 db alma
töltelék
tetejére
-
5 dkg szeder
Elkészítés
tészta
- Felforralunk 3 dl vizet, mikor forr, beleszórjuk a 3 ek cukrot és 1 kávéskanál fahéjat. Összekeverjük, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre vágott, magház nélküli nyári almákat. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük tányérra.
- Sima piskótatésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, narancs és citromhéjjal habosra keverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros-tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és elegyítjük a habos tésztában.
- A sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk az almákat, és ráöntjük a tésztamasszát, elegyengetjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas nem lesz, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, sodródeszkára fordítjuk, hogy a teteje legyen alul. Lehúzzuk róla a zsírpapírt, félbevágjuk. Az egyik felére ráöntjük a mézes-csokis-gyümölcsös tölteléket, és elegyengetjük. A tészta másik felét ráhajtjuk úgy, hogy a tésztája felül legyen.
- Így magas, téglalap alakú tortát kapunk belőle. A tetejére tejszínhabot simítunk, és rászórjuk a ribizlit és a szedret.
- 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy álljanak össze az ízek. 12 kockát kapunk belőle, de lehet több is, ha kisebbekre szeleteljük.
töltelék
- Felolvasztjuk a vajat és a csokit gőz felett.
- Mikor már híg állaga van, beleöntjük a mézet, összekeverjük.
- A fehér ribizliszemeket és a fekete szederszemeket beleforgatjuk a mézes csokiba, és kész is a töltelék.
tetejére
- A tejszínhabot kemény habbá verjük. A szedret, ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 689
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Másfajta gyümölcsökből és fehér csokival is lehet készíteni ezt a desszertet.