r
Nosalty Logó

Nyakleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Nyakleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

402
Kalória
17.7g
Fehérje
73.3g
Szénhidrátok
5.3g
Zsír
903.9g
Víz
34.6g
Koleszterin
13.3g
Rost
16.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    903.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2554 micro
  • β-karotin
    6699 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 402 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    5423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4098 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    666 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1090 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1393 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    15327 micro
  • β-karotin
    40193 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10297 micro
  • Lut-zea
    5279 micro
Összesen 2405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A csirkenyakat átmossuk, a zöldségeket pucoljuk, a karalábét negyedeljük, a zellergumót hasábokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a csirkenyakat, a karalábét, a zellergumót, a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, , a répát, a paszternákot, a zöldséget, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket és vizet, jó bőven felöntve.
  3. Lefedve, kis lángon főzni kezdjük. (kb. 70-80 percig)
  4. Kóstoljuk, ha kell, szükség szerint ízesítjük.
  5. Kis lábasban, sós vízben kifőzzük a levestésztát, ( 4-5 perc), leszűrjük, kiszedjük a paprikát, a hagymát és a zöldfélék maradványát a levesből.
  6. A levest leszűrve, a tésztával, a csirkenyakkal és a zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Ez az a leves, ami gyorsan elkészül, nem túl drága az alapanyag, a leve finom nagyon, és nagyon szeretjük a csirkenyakat lerágcsálni. Ha kérik a gyerekek, ezt bármikor elkészítem,ugyanis ez az a nyakleves, amit bármikor szívesen kérnek :-). Aki szereti, főzhet bele burgonyát is, 3-4 db-ot az utolsó 10-12 percben a levesbe téve, és azzal tálaljuk. Vigyázzunk, a burgonya sót vesz fel, tehát utána kell ízesíteni. Sőt, zöldborsót is tehetünk bele,azzal is nagyon finom tud lenni.Lehet kelbimbó, a határt a fantáziánk, ill. a pénztárcánk szabhat csak.:-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Kiadós pulykahúsleves

A pulykahúsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú, tápláló leves. A pulykahúsleves alapja a pulyka csontos részeinek (például szárny, nyak, hát) lassú főzése, ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!