r
Nosalty Logó

Nyakleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Nyakleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2554 micro
  • β-karotin
    6699 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 402 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    5423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4098 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    666 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1090 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1393 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    15327 micro
  • β-karotin
    40193 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10297 micro
  • Lut-zea
    5279 micro
Összesen 2405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A csirkenyakat átmossuk, a zöldségeket pucoljuk, a karalábét negyedeljük, a zellergumót hasábokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a csirkenyakat, a karalábét, a zellergumót, a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, , a répát, a paszternákot, a zöldséget, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket és vizet, jó bőven felöntve.
  3. Lefedve, kis lángon főzni kezdjük. (kb. 70-80 percig)
  4. Kóstoljuk, ha kell, szükség szerint ízesítjük.
  5. Kis lábasban, sós vízben kifőzzük a levestésztát, ( 4-5 perc), leszűrjük, kiszedjük a paprikát, a hagymát és a zöldfélék maradványát a levesből.
  6. A levest leszűrve, a tésztával, a csirkenyakkal és a zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 36791
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

Egy nagyon finom, könnyű másodikféle: rakott burgonya, rakott tészta, rakott karfiol, esetleg rántott karfiol rizzsel... kinek mi az ízlése ez után a leves után. Nem kell meglepődni a csirkenyak mennyiségétől, mert sok zöldséggel így tud finom leves lenni. Ha valaki sokallja a nyakat, ne tegyen bele ennyit, de nem biztos, hogy jó ízű lesz a leves.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyakleves
Éva-Anyóca 350 recept

Ez az a leves, ami gyorsan elkészül, nem túl drága az alapanyag, a leve finom nagyon, és nagyon szeretjük a csirkenyakat lerágcsálni. Ha kérik a gyerekek, ezt bármikor elkészítem,ugyanis ez az a nyakleves, amit bármikor szívesen kérnek :-). Aki szereti, főzhet bele burgonyát is, 3-4 db-ot az utolsó 10-12 percben a levesbe téve, és azzal tálaljuk. Vigyázzunk, a burgonya sót vesz fel, tehát utána kell ízesíteni. Sőt, zöldborsót is tehetünk bele,azzal is nagyon finom tud lenni.Lehet kelbimbó, a határt a fantáziánk, ill. a pénztárcánk szabhat csak.:-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...