Nyakleves
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g csirkenyak64 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
42g zeller15 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
105g fehérrépa67 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
23g pasztinák15 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
67g tv-paprika11 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
42g tészta155 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g csirkenyak385 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g zeller90 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
630g fehérrépa402 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
140g pasztinák89 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
400g tv-paprika66 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
250g tészta928 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14g csirkenyak5 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.5g zeller1 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
8.8g fehérrépa6 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g pasztinák1 kcal
-
42g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
5.6g tv-paprika1 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
3.5g tészta13 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 903.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2554 micro
-
β-karotin 6699 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1716 micro
-
Lut-zea 880 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4884.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.1 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 5423.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4098 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 666 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1090 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1393 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 15327 micro
-
β-karotin 40193 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 10297 micro
-
Lut-zea 5279 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 144 micro
-
Lut-zea 74 micro
Hozzávalók
-
1 kg csirkenyak
-
6 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
25 dkg zeller
-
1 közepes db karalábé
-
6 közepes db sárgarépa
-
7 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db zellerlevél
-
2 db pasztinák
-
3 l víz
-
3 ek ételízesítő
-
1.5 kk négyszínű bors
-
2 db babérlevél
-
1.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk szerecsendió
-
1 kk mustármag
-
4 közepes db tv-paprika
-
4 db paradicsom
-
25 dkg tészta
Elkészítés
- A csirkenyakat átmossuk, a zöldségeket pucoljuk, a karalábét negyedeljük, a zellergumót hasábokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk.
- Nagy fazékba beletesszük a csirkenyakat, a karalábét, a zellergumót, a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, , a répát, a paszternákot, a zöldséget, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket és vizet, jó bőven felöntve.
- Lefedve, kis lángon főzni kezdjük. (kb. 70-80 percig)
- Kóstoljuk, ha kell, szükség szerint ízesítjük.
- Kis lábasban, sós vízben kifőzzük a levestésztát, ( 4-5 perc), leszűrjük, kiszedjük a paprikát, a hagymát és a zöldfélék maradványát a levesből.
- A levest leszűrve, a tésztával, a csirkenyakkal és a zöldségekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 36791
- Feltöltés dátuma: 2011. február 23.
Ajánló
Egy nagyon finom, könnyű másodikféle: rakott burgonya, rakott tészta, rakott karfiol, esetleg rántott karfiol rizzsel... kinek mi az ízlése ez után a leves után. Nem kell meglepődni a csirkenyak mennyiségétől, mert sok zöldséggel így tud finom leves lenni. Ha valaki sokallja a nyakat, ne tegyen bele ennyit, de nem biztos, hogy jó ízű lesz a leves.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez az a leves, ami gyorsan elkészül, nem túl drága az alapanyag, a leve finom nagyon, és nagyon szeretjük a csirkenyakat lerágcsálni. Ha kérik a gyerekek, ezt bármikor elkészítem,ugyanis ez az a nyakleves, amit bármikor szívesen kérnek :-). Aki szereti, főzhet bele burgonyát is, 3-4 db-ot az utolsó 10-12 percben a levesbe téve, és azzal tálaljuk. Vigyázzunk, a burgonya sót vesz fel, tehát utána kell ízesíteni. Sőt, zöldborsót is tehetünk bele,azzal is nagyon finom tud lenni.Lehet kelbimbó, a határt a fantáziánk, ill. a pénztárcánk szabhat csak.:-)))