r
Nosalty Logó

Nutellás-mandarinos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Nutellás-mandarinos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 5573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5707.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2268 micro
  • α-karotin
    747 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    3034 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2277 micro
Összesen 5573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, és hozzákeverejük a nutellát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és félrerakjuk.
  3. A sárgákat 4-5 ek vízzel és a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a nutellás krémhez. Összedolgozzuk.
  4. A felvert tojásfehérjét rácsúsztatjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverve ráborítjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. A mandarinos krémhez a mandarinokat megpucoljuk, leszedegetjük a fehér "hártyákat", és pürésítjük.
  7. Hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, 2 cs vaníliás cukrot és az 1 tk narancsszörpöt.
  8. A zselatint a használati útmutató szerint elkészítjük, mikor picit hűlt, hozzáadjuk a mandarinos krémhez.
  9. Felverjük a tejszínt a 2 cs vaníliás cukorral, és óvatosan belekeverjük a krémbe, majd hűtőbe rakjuk, míg szilárdul annyit, hogy szépen kenhető, nem folyós állagú lesz.
  10. A nutellás krémhez a tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd hozzáadjuk a nutellát. Rövid időre hűtőbe rakjuk.
  11. A tésztát vízszintesen kétszer elvágjuk.
  12. Az alsó tortalapot megkenjük a nutellás krémmel, ráhelyezzük a 2 lapot, ezt megkenjük a mandarinos krémmel, befedjük a 3 lappal, és az egész tortát szépen bekenjük a megmaradt gyümölcsös krémmel.
  13. Tetejét pucolt mandarinokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6397
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás-mandarinos torta
Alkonyat 83 recept

Valami különleges tortát szerettem volna készíteni a születésnapomra. Sikerült, ez egy igazi mennyei manna. A rabjává váltunk ennek a desszertnek. Osztatlan sikert aratott a barátok és a szülők körében.

Hozzávalók

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...