r
Nosalty Logó

Nizzai pizza, azaz pissaladière

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Nizzai pizza, azaz pissaladière
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

271
Kalória
7.5g
Fehérje
28g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
151.2g
Víz
10.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
7.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7249.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    5655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    135 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat nagyon vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, az olajbogyókat és a szardellaszeleteket pedig előkészítjük.
  2. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk sóval, borssal, barnacukorral és kakukkfűvel. Közepes lángon pirítjuk, majd pároljuk, amíg a hagyma enyhén karamellizálódik, és üveges, krémes és édeskés ízű nem lesz. Ez kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ezt követően hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsomot. Egy kevés alaplével felöntjük, majd jól összefőzzük, kiforraljuk, hogy sűrű, masszív állagú, krémes keveréket kapjunk. A végén balzsamecettel ízesítjük. Miután elkészült, levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy kitekerjük), és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A széleit kissé felhajtjuk, hogy legyen egy kis pereme, majd villával jól megszurkáljuk, és betesszük a hűtőbe, amíg hűl a hagymás krém.
  4. A kihűlt hagymás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a szardelladarabokat srégen ráfektetjük jobbról és balról is, rácsformát (rombuszt) alkotva. Az olajbogyókat a rombuszok közepébe nyomkodjuk.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül. Miután megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pissaladière egy francia étel, amely leginkább a provence-i régióban népszerű, azon belül is Nizzában. Ez tulajdonképpen egy sós pite hagyományosan élesztő nélküli, vékony, ropogós tésztából, karamellizált hagymával, olívabogyóval és sózott szardellával megpakolva.

Az étel gazdag ízvilágát az édeskés hagyma, a sós szardella valamint az olívabogyó hármasa adja, amelytől igazán, egyedi karakteres fogás válik belőle. A pissaladière-t gyakran előételként vagy snackként szolgálják fel, és hidegen vagy melegen is fogyasztható.

Nizzai lepény, azaz pissaladière

A pissaladière mellé készítsünk friss salátát, vagy kínálhatunk mellé egy pohár fehérbort, hogy még különlegesebb legyen az élmény... akárcsak a francia riviérán!

Nizzai lepény, azaz pissaladière
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!