Nizzai pizza, azaz pissaladière
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
7 nagy fej fehér hagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
100 g konzerv paradicsom
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek barna cukor
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 ek balzsamecet
-
200 ml zöldség alaplé
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
34g leveles tészta128 kcal
-
149g fehér hagyma54 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
26 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
25g zöldség alaplé2 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
1190g fehér hagyma433 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
100g szardella (konzerv)210 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
13.5g leveles tészta50 kcal
-
58.4g fehér hagyma21 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.9g konzerv paradicsom1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
4.9g szardella (konzerv)10 kcal
-
4.9g olajbogyó6 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
9.8g zöldség alaplé1 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 906.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 151.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 343 micro
-
Lut-zea 80 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7249.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 5655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 26 mg
Víz
-
Összesen 1210 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 731 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 640 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 135 micro
-
Lut-zea 31 micro
Elkészítés
- A hagymákat nagyon vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, az olajbogyókat és a szardellaszeleteket pedig előkészítjük.
- Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk sóval, borssal, barnacukorral és kakukkfűvel. Közepes lángon pirítjuk, majd pároljuk, amíg a hagyma enyhén karamellizálódik, és üveges, krémes és édeskés ízű nem lesz. Ez kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ezt követően hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsomot. Egy kevés alaplével felöntjük, majd jól összefőzzük, kiforraljuk, hogy sűrű, masszív állagú, krémes keveréket kapjunk. A végén balzsamecettel ízesítjük. Miután elkészült, levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy kitekerjük), és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A széleit kissé felhajtjuk, hogy legyen egy kis pereme, majd villával jól megszurkáljuk, és betesszük a hűtőbe, amíg hűl a hagymás krém.
- A kihűlt hagymás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a szardelladarabokat srégen ráfektetjük jobbról és balról is, rácsformát (rombuszt) alkotva. Az olajbogyókat a rombuszok közepébe nyomkodjuk.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül. Miután megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A pissaladière egy francia étel, amely leginkább a provence-i régióban népszerű, azon belül is Nizzában. Ez tulajdonképpen egy sós pite hagyományosan élesztő nélküli, vékony, ropogós tésztából, karamellizált hagymával, olívabogyóval és sózott szardellával megpakolva.
Az étel gazdag ízvilágát az édeskés hagyma, a sós szardella valamint az olívabogyó hármasa adja, amelytől igazán, egyedi karakteres fogás válik belőle. A pissaladière-t gyakran előételként vagy snackként szolgálják fel, és hidegen vagy melegen is fogyasztható.

A pissaladière mellé készítsünk friss salátát, vagy kínálhatunk mellé egy pohár fehérbort, hogy még különlegesebb legyen az élmény... akárcsak a francia riviérán!

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!