r
Nosalty Logó

Négercsókos sakktorta csokoládéval öntve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Négercsókos sakktorta csokoládéval öntve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 6215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.2 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 6215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

barna piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keveréssel besűrítjük. A vaníliás cukrot is hozzáöntjük.
  2. A mascarponét hozzáadagolva, sima krémet készítünk. Hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. Összeállítjuk a tortát. Mindkét lapot vágjuk ketté lapjában. A négy piskótalapunkat egyenként kisebb-kisebb köralakban körbevágjuk. Ezt végezhetjük egyre kisebb tányérral, vagy készíthetünk papírból is sablont. Én 3 kört vágtam ki. Minden lapból kettő lukas karikát és egy kicsi, tömött karikát kell, hogy kapjunk. Ezután elkezdhetjük a lapok összerakását.
  2. Egy barna kör mellé, egy fehér kerül, és a belseje is más színű, mint ami mellette van. Az összerakás után, két kakaós szélű és két sárga szélű tortalapunk lesz. A torta töltését a fehér szélű lappal kezdjük. A tortalapot rakjuk rá egy tányérra, halmozzunk rá krémet, és kenjük el egyenletesen. Rátesszük a barna szélű tortalapot, és erre is halmozunk krémet, és egyenletesen elkenjük. A többivel is így járunk el.
  3. Tetejét is áthúzzuk vékonyan krémmel. Felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal, és ráöntjük a tetejére, majd hagyjuk, hadd folyjon le. Négercsókokat ragasztunk rá. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2770
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 14.

Ajánló

A négercsókokat úgy tettem rá, hogy ne essenek le, hogy forró vízbe mártottam az aljukat, majd ráragasztottam a csokoládéra.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettem a csókos tortát. Magam találtam ki díszítésnek a négercsókot a tetejére. Szerintem nagyon ötletes lett, az íze pedig magáért beszél!! :-))

Hozzávalók

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...