Négercsókos sakktorta csokoládéval öntve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
24g tojás30 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
11g víz0 kcal
-
81 kcal
-
17g finomliszt62 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
barna piskóta
-
24g tojás30 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
11g víz0 kcal
-
81 kcal
-
11g finomliszt42 kcal
-
13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
49 kcal
-
7g barna cukor27 kcal
-
6 kcal
-
93g tej52 kcal
-
36g mascarpone144 kcal
tetejére
-
14g étcsokoládé78 kcal
-
10 kcal
-
17g négercsók52 kcal
Összesen
889
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
75g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
barna piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
75g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
343 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
650g tej364 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
-
120g négercsók361 kcal
Összesen
6215
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
7g tojás9 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
barna piskóta
-
7g tojás9 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
3.8g csokoládés pudingpor14 kcal
-
2.1g barna cukor8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
27.5g tej15 kcal
-
10.6g mascarpone43 kcal
tetejére
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
5.1g négercsók15 kcal
Összesen
263
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
889
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 329.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3842.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724.2 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 405.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1543 micro
Összesen
6215
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
12 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
12 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
barna piskóta
-
3 db tojás
-
12 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
8 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
krém
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
5 ek barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6.5 dl tej
-
25 dkg mascarpone
tetejére
-
1 ek napraforgó olaj
-
8 db négercsók
Elkészítés
piskóta
- A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
barna piskóta
- A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
krém
- A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keveréssel besűrítjük. A vaníliás cukrot is hozzáöntjük.
- A mascarponét hozzáadagolva, sima krémet készítünk. Hűtőbe tesszük.
tetejére
- Összeállítjuk a tortát. Mindkét lapot vágjuk ketté lapjában. A négy piskótalapunkat egyenként kisebb-kisebb köralakban körbevágjuk. Ezt végezhetjük egyre kisebb tányérral, vagy készíthetünk papírból is sablont. Én 3 kört vágtam ki. Minden lapból kettő lukas karikát és egy kicsi, tömött karikát kell, hogy kapjunk. Ezután elkezdhetjük a lapok összerakását.
- Egy barna kör mellé, egy fehér kerül, és a belseje is más színű, mint ami mellette van. Az összerakás után, két kakaós szélű és két sárga szélű tortalapunk lesz. A torta töltését a fehér szélű lappal kezdjük. A tortalapot rakjuk rá egy tányérra, halmozzunk rá krémet, és kenjük el egyenletesen. Rátesszük a barna szélű tortalapot, és erre is halmozunk krémet, és egyenletesen elkenjük. A többivel is így járunk el.
- Tetejét is áthúzzuk vékonyan krémmel. Felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal, és ráöntjük a tetejére, majd hagyjuk, hadd folyjon le. Négercsókokat ragasztunk rá. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2772
- Feltöltés dátuma: 2018. január 14.
Ajánló
A négercsókokat úgy tettem rá, hogy ne essenek le, hogy forró vízbe mártottam az aljukat, majd ráragasztottam a csokoládéra.....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Születésnapra készítettem a csókos tortát. Magam találtam ki díszítésnek a négercsókot a tetejére. Szerintem nagyon ötletes lett, az íze pedig magáért beszél!! :-))