Narancsos-rumos csokis csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vica Konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Töltelék
-
38g cukor145 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
6 kcal
Tetejére
Összesen
1021
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Töltelék
-
150g cukor581 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
23 kcal
Tetejére
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
4079
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
29.7g finomliszt108 kcal
-
7.4g rétesliszt27 kcal
-
3.7g margarin27 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
18.5g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Töltelék
-
11.1g cukor43 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Tetejére
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
14.8g tej8 kcal
Összesen
303
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1021
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601.8 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 1306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1037 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
4079
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
5 dkg margarin
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 ek cukor
-
2.5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi kurkuma
Töltelék
-
15 dkg cukor
-
12 dkg margarin
-
5 csepp rumaroma
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Tetejére
-
1 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
- Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni. Egy hagyományos lemeztepsit vékonyan kikenünk sertészsírral.
- A megkelt tésztát liszttel megszórt nyújtódeszkára tesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1/2 ujjnyi vastagságúra. Megkenjük az ízesített cukros margarinnal, majd egy kis szita segítségével megszórjuk a kakaóporral. Felgöngyöljük és 3-4 cm vastag karikákra vágjuk, tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a vizes cukorral és 20 percig kelesztjük.
- Amíg a tészta újra kel, a sütőt előmelegítjük 200 C fokra, és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat. A sütés befejezése előtt 3-4 perccel a 2 dl vaníliás cukorral ízesített tejjel meglocsoljuk.
- Sütés után azonnal kiszedjük a tepsiből, mert a megolvad töltelék és a tej kicsit karamellizálódik, és a csigák beleragadnak a tepsibe, ha abban hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4328
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vica Konyha
19 recept
Elég sokszor sütök kelt tésztából csigát, és mindig a pillanatnyi hangulatom dönti el, milyen ízesítésű legyen. Ez a variáció nagyon bejött. Valami fenséges íze van. Langyosan és hidegen is ajánlom mindenkinek.