Narancsos mézeskalács parfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézeshez
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
8g méz25 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
28 kcal
A parféhoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
1g zselatin2 kcal
A díszítéshez
-
43g narancs15 kcal
Összesen
587
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézeshez
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
50g méz152 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
167 kcal
A parféhoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
4g zselatin13 kcal
A díszítéshez
-
260g narancs89 kcal
Összesen
3519
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A mézeshez
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
0 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
3.5g méz11 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
4.2g sárgabaracklekvár12 kcal
A parféhoz
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
35.3g habtejszín103 kcal
-
0.8g narancshéj1 kcal
-
7.1g narancslé3 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
18.4g narancs6 kcal
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
587
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 209.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2000.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 866 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.6 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 698 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2007 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 1938 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 392 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
3519
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A mézeshez
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
2.5 dkg porcukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
4 dkg vaj
-
2 ek méz
-
1 db tojás
-
3 ek sárgabaracklekvár
A parféhoz
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
1 dl narancslé
-
2 teáskanál zselatin
A díszítéshez
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
A mézeshez
- Először a mézes tésztát készítsük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a fahéjat és a margarint morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a tojást, majd gyúrjuk sima tésztává. A cipónkat hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet pihenni.
- A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki belőle először a formánkkal megegyező téglalapot. (Ez lesz a tésztánk alja később.) Majd a maradék tésztából szaggassunk fenyőfákat, kb. 15 darabot.
- A darabokat sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűltek a fenyőfáink, ötösével összeragasztjuk őket egy kevés baracklekvárral.
- Béleljük ki alufóliával a formánkat.
A parféhoz
- A parféhoz gőz fölött felmelegítjük a tojások sárgáját a cukorral. Addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Ha ez kész, akkor gépi habverővel addig verjük, amíg szép habos, sima krémet nem kapunk.
- Beleforgatjuk a habbá vert tejszínhez, majd belereszeljük egy narancs héját, és hozzáöntjük a narancslében megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
- A parfét a formánkba töltjük, és a fenyőfákat szorosan egymás mellé, fejjel lefelé belenyomjuk a krémbe. Eligazítjuk rajta a krémet, hogy mindenhova jusson, majd befedjük a mézes lapunkkal.
- Pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A díszítéshez
- Tálaláskor narancsszeletekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 727
- Feltöltés dátuma: 2015. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a különlegessége, a kis karácsonyfák az alagút közepén. Egy újságban találtam a receptet, és azonnal beleszerettem. Mutatós és nagyon finom karácsonyi sütemény. Szép dísze egy ünnepi asztalnak. A vendégek pedig egészen biztos, hogy nem tudnak ellenállni neki. Kápráztassátok el ti is a vendégsereget és a családot. :) Jó sütést hozzá!