r
Nosalty Logó

Narancsos mézeskalács parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos mézeskalács parfé
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 3519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    698 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 3519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A mézeshez

  1. Először a mézes tésztát készítsük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a fahéjat és a margarint morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a tojást, majd gyúrjuk sima tésztává. A cipónkat hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet pihenni.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki belőle először a formánkkal megegyező téglalapot. (Ez lesz a tésztánk alja később.) Majd a maradék tésztából szaggassunk fenyőfákat, kb. 15 darabot.
  3. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűltek a fenyőfáink, ötösével összeragasztjuk őket egy kevés baracklekvárral.
  5. Béleljük ki alufóliával a formánkat.

A parféhoz

  1. A parféhoz gőz fölött felmelegítjük a tojások sárgáját a cukorral. Addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Ha ez kész, akkor gépi habverővel addig verjük, amíg szép habos, sima krémet nem kapunk.
  2. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínhez, majd belereszeljük egy narancs héját, és hozzáöntjük a narancslében megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
  3. A parfét a formánkba töltjük, és a fenyőfákat szorosan egymás mellé, fejjel lefelé belenyomjuk a krémbe. Eligazítjuk rajta a krémet, hogy mindenhova jusson, majd befedjük a mézes lapunkkal.
  4. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A díszítéshez

  1. Tálaláskor narancsszeletekkel díszítjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 743
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a különlegessége, a kis karácsonyfák az alagút közepén. Egy újságban találtam a receptet, és azonnal beleszerettem. Mutatós és nagyon finom karácsonyi sütemény. Szép dísze egy ünnepi asztalnak. A vendégek pedig egészen biztos, hogy nem tudnak ellenállni neki. Kápráztassátok el ti is a vendégsereget és a családot. :) Jó sütést hozzá!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!