r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 4120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4254 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 4120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverjük a 2 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és az átszitált lisztből rászórunk egy evőkanálnyit.
  2. A többi liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, ami a tésztához kell, majd a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk a tésztát. (Lehet kenyérsütőben is dagasztani, keleszteni.)
  3. A jól kidolgozott és megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kisodorjuk fél cm vastagságú téglalapra.
  4. Egyenletesen megkenjük a habosrakevert cukros-kakaós-fahéjasvajjal.
  5. A téglalap két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát fentről lefelé és lentről felfelé haladva. Középen végig elvágjuk a tésztát hosszában. Így két bejglihez hasonló tekercset kapunk.
  6. Mindkét tekercset 12 darabra vágjuk, így kb. 3-4 cm-es csigákat kapunk. Összesen 24 csigánk lesz.
  7. A csigák oldalát olvasztott zsírral megkenjük, mielőtt a kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe raknánk őket. Így sülés után is könnyen elválaszthatók egymástól a rózsa formájú csigák. Ha a tepsiben 1-1 cm távolságra rakjuk őket, sülés közben szépen összenőnek. A rózsák teteje szép piros lesz, de a belsejük nagyon puha marad.(Sütés előtt pihentessük a rózsákat fél órán keresztül a tepsiben!)
  8. Az első 5 percben forró sütőben felhúzatjuk 200-220 fokon, utána 20 percig 180 fokon sütjük tovább. Ezután kivesszük a sütőből, minden rózsát meglocsolunk egy kevés vaníliás tejjel, és további 5 percre visszatesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11639
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vaníliás-citromos rózsa receptjét alakítottam át narancsos-kakaós-fahéjas rózsára, mert ezt a két finomságot egyszerűen nem lehet megunni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...