Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
A krémhez
A csigák locsolásához
-
25g tej14 kcal
-
10 kcal
Összesen
1031
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
4g só0 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
A krémhez
A csigák locsolásához
-
100g tej56 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4120
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
38.7g finomliszt141 kcal
-
11.6g tej7 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
2.3g élesztő2 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
A krémhez
-
7.7g vaj56 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A csigák locsolásához
-
7.7g tej4 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
319
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1031
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 164 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 897 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4254 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 1867 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.6 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 197.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
4120
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
3 dkg élesztő
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
4 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 kk só
A krémhez
-
10 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk fahéj
A csigák locsolásához
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejben elkeverjük a 2 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és az átszitált lisztből rászórunk egy evőkanálnyit.
- A többi liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, ami a tésztához kell, majd a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk a tésztát. (Lehet kenyérsütőben is dagasztani, keleszteni.)
- A jól kidolgozott és megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kisodorjuk fél cm vastagságú téglalapra.
- Egyenletesen megkenjük a habosrakevert cukros-kakaós-fahéjasvajjal.
- A téglalap két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát fentről lefelé és lentről felfelé haladva. Középen végig elvágjuk a tésztát hosszában. Így két bejglihez hasonló tekercset kapunk.
- Mindkét tekercset 12 darabra vágjuk, így kb. 3-4 cm-es csigákat kapunk. Összesen 24 csigánk lesz.
- A csigák oldalát olvasztott zsírral megkenjük, mielőtt a kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe raknánk őket. Így sülés után is könnyen elválaszthatók egymástól a rózsa formájú csigák. Ha a tepsiben 1-1 cm távolságra rakjuk őket, sülés közben szépen összenőnek. A rózsák teteje szép piros lesz, de a belsejük nagyon puha marad.(Sütés előtt pihentessük a rózsákat fél órán keresztül a tepsiben!)
- Az első 5 percben forró sütőben felhúzatjuk 200-220 fokon, utána 20 percig 180 fokon sütjük tovább. Ezután kivesszük a sütőből, minden rózsát meglocsolunk egy kevés vaníliás tejjel, és további 5 percre visszatesszük sülni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25X30X6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11641
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
A vaníliás-citromos rózsa receptjét alakítottam át narancsos-kakaós-fahéjas rózsára, mert ezt a két finomságot egyszerűen nem lehet megunni!