r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A réteshez

Összesen 602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A réteshez

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A réteshez

Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3530.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    591 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3107 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A kacsához

A réteshez

Elkészítés

A kacsához

  1. A kacsamelleket tisztítás után felezzük, az esetleges csontmaradványokat eltávolítjuk. Bőrös felüket éles késselúgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, átlósan két irányban beirdaljuk. Sóval, borssal jó alaposan bemasszírozzuk, letakarva állni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágva, kicsi olajon megdinszteljük.
  3. Erre dobjuk további dinsztelés céljából az először félbevágott, majd hosszanti, vékony csíkokra szeletelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk. Hogy színét megőrizze, egy fél citrom levét rácsorgatjuk, de ecetet is használhatunk.
  4. Ha már összeesett, és elfőtte a levét, akkor a meggy levével segítsük a folyamatot, cukrozzuk, és végül az utolsó percben keverjük hozzá magáta meggyet is.
  5. A 3-4 réteslapot terítsünk ki egymásra, mindkét oldalukatkenjük meg vajjal. A tésztaközepébehalmozzuk bele a picit kihűtött, már nem folyós, meggyes káposztát, tekercselés után 20-25 percre mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe. Sütőpapírt tehetünk alá.
  6. Az egyik narancs levétkifacsarjuk, ebbetesszük a mézet, a gyömbért és a fűszereket.
  7. Két narancsot meghámozunk, és éles késsel hosszanti irányban kivágjuk a hártyák közül a gyümölcshúst.
  8. Ekkor elővesszük a kacsamelleket, melyeket felhevített serpenyőben, először bőrös felükkel, majd fordítva 7-7percig rozéra sütünk. Ha elkészültek, egy tálban letakarva várakozzanak.
  9. A kacsából kisült zsírraöntjük a narancsleves öntetet, amelyet pár perc alatt összesűrítünk.
  10. Ebbe dobjuk 2-3 percre a narancsfilét, majd a kacsamelleket bőrös felükkel felfelé. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, és letakarva hagyjuk, ameddig a rétest felszeljük, éstányérokra helyezzük.
  11. A ferdén szeletelt kacsahúst a rétes mellé helyezzük, megöntözzük fűszeres szafttal, és narancsszeletekkeldíszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5228
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

A kacsamell sokféle körettel tálalható. Tudom, hogy a legjobb kiegészítője a hagymás tört burgonya párolt káposztával, de amióta megismertem ezt a receptet, már kicsit másként látom a világot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Veszprémben hihetetlen jól főznek! Ezt kell, hogy mondjam. Egy kedves panzió csodálatos, növényekkel teli, buja kertjében találtam rá erre az ételre, amely ízharmóniája egyedülálló.

Hozzávalók

A kacsához

A réteshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek