Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsához
-
200g kacsamell270 kcal
-
195g narancs67 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A réteshez
-
38g réteslap111 kcal
-
125g vöröskáposzta31 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
602
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsához
-
800g kacsamell1080 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
50g méz152 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A réteshez
-
150g réteslap443 kcal
-
500g vöröskáposzta124 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
175g meggybefőtt126 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2408
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsához
-
30.8g kacsamell42 kcal
-
30g narancs10 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A réteshez
-
5.8g réteslap17 kcal
-
19.2g vöröskáposzta5 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
6.7g meggybefőtt5 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
93
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 387.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 777 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
602
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.1 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 646 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3530.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1855 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.6 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1548.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 591 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3107 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 2057 micro
Összesen
2408
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A kacsához
A réteshez
-
1 csomag réteslap
-
0.5 kg vöröskáposzta
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
A kacsához
- A kacsamelleket tisztítás után felezzük, az esetleges csontmaradványokat eltávolítjuk. Bőrös felüket éles késselúgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, átlósan két irányban beirdaljuk. Sóval, borssal jó alaposan bemasszírozzuk, letakarva állni hagyjuk.
- A hagymát apróra vágva, kicsi olajon megdinszteljük.
- Erre dobjuk további dinsztelés céljából az először félbevágott, majd hosszanti, vékony csíkokra szeletelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk. Hogy színét megőrizze, egy fél citrom levét rácsorgatjuk, de ecetet is használhatunk.
- Ha már összeesett, és elfőtte a levét, akkor a meggy levével segítsük a folyamatot, cukrozzuk, és végül az utolsó percben keverjük hozzá magáta meggyet is.
- A 3-4 réteslapot terítsünk ki egymásra, mindkét oldalukatkenjük meg vajjal. A tésztaközepébehalmozzuk bele a picit kihűtött, már nem folyós, meggyes káposztát, tekercselés után 20-25 percre mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe. Sütőpapírt tehetünk alá.
- Az egyik narancs levétkifacsarjuk, ebbetesszük a mézet, a gyömbért és a fűszereket.
- Két narancsot meghámozunk, és éles késsel hosszanti irányban kivágjuk a hártyák közül a gyümölcshúst.
- Ekkor elővesszük a kacsamelleket, melyeket felhevített serpenyőben, először bőrös felükkel, majd fordítva 7-7percig rozéra sütünk. Ha elkészültek, egy tálban letakarva várakozzanak.
- A kacsából kisült zsírraöntjük a narancsleves öntetet, amelyet pár perc alatt összesűrítünk.
- Ebbe dobjuk 2-3 percre a narancsfilét, majd a kacsamelleket bőrös felükkel felfelé. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, és letakarva hagyjuk, ameddig a rétest felszeljük, éstányérokra helyezzük.
- A ferdén szeletelt kacsahúst a rétes mellé helyezzük, megöntözzük fűszeres szafttal, és narancsszeletekkeldíszítjük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5234
- Feltöltés dátuma: 2012. október 15.
Ajánló
A kacsamell sokféle körettel tálalható. Tudom, hogy a legjobb kiegészítője a hagymás tört burgonya párolt káposztával, de amióta megismertem ezt a receptet, már kicsit másként látom a világot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
583 recept
Veszprémben hihetetlen jól főznek! Ezt kell, hogy mondjam. Egy kedves panzió csodálatos, növényekkel teli, buja kertjében találtam rá erre az ételre, amely ízharmóniája egyedülálló.