Narancsos kacsa Kornél konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g kacsahús405 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g alma37 kcal
-
156g narancs54 kcal
-
60g narancslé28 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g szárnyas alaplé3 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1500g kacsahús2025 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
400g alma187 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
300g narancslé141 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3109
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
39.7g kacsahús54 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
10.6g alma5 kcal
-
20.6g narancs7 kcal
-
7.9g narancslé4 kcal
-
5.3g vörösbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g szárnyas alaplé0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
83
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 524 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1006 micro
-
β-karotin 2478 micro
-
β-crypt 229 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 287.5 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6684.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 3431 mg
-
Nátrium 1888 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.9 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2620 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1649 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 725 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 5029 micro
-
β-karotin 12390 micro
-
β-crypt 1144 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
3109
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Készítsük elő a kacsát. Kívül és belül egyaránt alaposan sózzuk, és borsozzuk.
- Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk négybe, a magházat minden esetben távolítsuk el. Az egyik narancs héját hámozzuk meg, ügyelve, hogy a fehér rész ne maradjon rajta. Az almaszeleteket, valamint a narancshéjat töltsük a kacsa hasüregébe. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk kisebb darabokra. Tegyünk a kacsasütő edénybe 1 ek kacsazsírt és 1 dl vizet, halmozzuk bele a darabolt zöldségeket,majd fektessük rá akacsát, fedjük le éstegyük előmelegített sütőbe. Használhatunk cserépedényt is, abban az esetben a sütőt nem kell előmelegíteni, az edényt pedig vízben be kell áztatni a sütés előtt.
- Kb. 1-1,5 órát követően (a kacsa méretétől függően) vegyük le az edény tetejét, az edényben lévő zsiradékot öntsük le minimálisra, és süssük szép pirosra a kacsa bőrét. Ha ezt nem tesszük, a kacsa inkább főni fog, mint sülni.
- Készítsük el a narancsos mártást. A narancsok héját reszeljük le, majd a meghámozott gyümölcsöt kockázzuk fel. Ügyeljünk rá, hogy a narancs rostjai ne kerüljenek bele, azokat előtte távolítsuk el.
- Kritálycukrot karamellizáljunk egy evőkanálnyi vizet hozzáadva, amikor zsemleszínűre pirult, adjuk hozzá a bort, és a narancslét, valamint a reszelt narancshéj felét. Főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsük fel a szárnyas alaplével, és adjuk hozzá a kockázott narancsot. Ízesíthetjük kóstolás mellett kevés sóval és borssal. Szükség szerint még adhatunk hozzá a reszelt narancshéjból, ha nem érezzük elég intenzívnek az ízét.Ha a mártás sűrűséget elértük, vegyük le a tűzről.
- Amikor a kacsa is elkészült, tálaljuk a mártással együtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 32262
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Ajánló
Gombás rizst kínálhatunk mellé köretnek, receptet lásd. receptjeim között.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A gyerekeknek szerettem volna olyan ebédet kacsahúsból, amit biztosan megesznek majd. Nos a narancsos kacsa tökéletes választás lett, az édes és a sós íz harmóniája meghozta a sikert a 4 évestől egészen a 11 évesig, hogy a felnőttekről már ne is beszéljünk...