r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa Kornél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Narancsos kacsa Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1006 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    287.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3431 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    5029 micro
  • β-karotin
    12390 micro
  • β-crypt
    1144 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kacsát. Kívül és belül egyaránt alaposan sózzuk, és borsozzuk.
  2. Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk négybe, a magházat minden esetben távolítsuk el. Az egyik narancs héját hámozzuk meg, ügyelve, hogy a fehér rész ne maradjon rajta. Az almaszeleteket, valamint a narancshéjat töltsük a kacsa hasüregébe. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk kisebb darabokra. Tegyünk a kacsasütő edénybe 1 ek kacsazsírt és 1 dl vizet, halmozzuk bele a darabolt zöldségeket,majd fektessük rá akacsát, fedjük le éstegyük előmelegített sütőbe. Használhatunk cserépedényt is, abban az esetben a sütőt nem kell előmelegíteni, az edényt pedig vízben be kell áztatni a sütés előtt.
  3. Kb. 1-1,5 órát követően (a kacsa méretétől függően) vegyük le az edény tetejét, az edényben lévő zsiradékot öntsük le minimálisra, és süssük szép pirosra a kacsa bőrét. Ha ezt nem tesszük, a kacsa inkább főni fog, mint sülni.
  4. Készítsük el a narancsos mártást. A narancsok héját reszeljük le, majd a meghámozott gyümölcsöt kockázzuk fel. Ügyeljünk rá, hogy a narancs rostjai ne kerüljenek bele, azokat előtte távolítsuk el.
  5. Kritálycukrot karamellizáljunk egy evőkanálnyi vizet hozzáadva, amikor zsemleszínűre pirult, adjuk hozzá a bort, és a narancslét, valamint a reszelt narancshéj felét. Főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsük fel a szárnyas alaplével, és adjuk hozzá a kockázott narancsot. Ízesíthetjük kóstolás mellett kevés sóval és borssal. Szükség szerint még adhatunk hozzá a reszelt narancshéjból, ha nem érezzük elég intenzívnek az ízét.Ha a mártás sűrűséget elértük, vegyük le a tűzről.
  6. Amikor a kacsa is elkészült, tálaljuk a mártással együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 32262
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Gombás rizst kínálhatunk mellé köretnek, receptet lásd. receptjeim között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kacsa Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

A gyerekeknek szerettem volna olyan ebédet kacsahúsból, amit biztosan megesznek majd. Nos a narancsos kacsa tökéletes választás lett, az édes és a sós íz harmóniája meghozta a sikert a 4 évestől egészen a 11 évesig, hogy a felnőttekről már ne is beszéljünk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...