r
Nosalty Logó

Narancsos joghurt szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos joghurt szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 1570 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tepsit (én gyümölcskenyérformában sütöttem).
  2. A tojást különválasztjuk. A tojásfehérjéből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot és kemény habot verünk.
  3. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
  5. A narancslekvárt mikróban kb. 1,5 perc alatt folyósra melegítjük, majd a megsült tésztára kenjük.
  6. A lapzselatint vízben 5 percig áztatjuk.
  7. A krém elkészítéséhez lereszeljük a narancs héját, és kifacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrokat, a joghurtot és a habtejszínt, robotgéppel felverjük.
  8. Ha elkészítettük a krémet (amely lágyabb, mint a tejszínhab), a lapzselatint kinyomkodjuk, és 2 ek vízben feloldásig melegítjük (ne főzzük!), és lassan a joghurtkrémbe csorgatjuk, alaposan elkeverjük.
  9. Ezután ráhalmozzuk, és elsimítjuk a lekváros piskótán.
  10. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Tálaláskor díszíthetjük friss naranccsal vagy ropogós karamell darabkákkal, ahogy a képen is látható.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7229
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, frissítő, joghurthabos sütemény. A leírt mennyiség kb. 5 fő jóllakatásához elég, így, ha nagyobb vendégsereget várunk, duplázzuk a hozzávalókat.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...