Narancsos joghurt szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
11g tojás14 kcal
-
2g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
12g narancslekvár30 kcal
-
52g narancs18 kcal
-
8 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
60g narancslekvár148 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
1570
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
6g tojás8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
6.6g narancslekvár16 kcal
-
28.6g narancs10 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
22g habtejszín64 kcal
-
16.5g joghurt10 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1273.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.1 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 511.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
1570
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
1 db tojás
-
1 evőkanál víz
-
5 dkg cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
6 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
-
3 ek narancslekvár
-
1 közepes db narancs
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 csapott ek cukor
-
2 dl habtejszín
-
3 db lapzselatin
-
2 evőkanál víz
Elkészítés
Piskóta
- Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tepsit (én gyümölcskenyérformában sütöttem).
- A tojást különválasztjuk. A tojásfehérjéből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot és kemény habot verünk.
- Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
- A narancslekvárt mikróban kb. 1,5 perc alatt folyósra melegítjük, majd a megsült tésztára kenjük.
- A lapzselatint vízben 5 percig áztatjuk.
- A krém elkészítéséhez lereszeljük a narancs héját, és kifacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrokat, a joghurtot és a habtejszínt, robotgéppel felverjük.
- Ha elkészítettük a krémet (amely lágyabb, mint a tejszínhab), a lapzselatint kinyomkodjuk, és 2 ek vízben feloldásig melegítjük (ne főzzük!), és lassan a joghurtkrémbe csorgatjuk, alaposan elkeverjük.
- Ezután ráhalmozzuk, és elsimítjuk a lekváros piskótán.
- Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Tálaláskor díszíthetjük friss naranccsal vagy ropogós karamell darabkákkal, ahogy a képen is látható.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7229
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Finom, frissítő, joghurthabos sütemény. A leírt mennyiség kb. 5 fő jóllakatásához elég, így, ha nagyobb vendégsereget várunk, duplázzuk a hozzávalókat.