r
Nosalty Logó

Narancsos-diós kevert

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos-diós kevert
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1312
Kalória
15.3g
Fehérje
106g
Szénhidrátok
93.9g
Zsír
57.8g
Víz
99.3g
Koleszterin
4.1g
Rost
59.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromhéjjal,5-5 dkg dióval, pici sóval, majd a tojásos krémhez adjuk a narancslével együtt. Alalposan elkeverjük.
  3. A masszát vajazott lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a maradék durvára vágott diót, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor csak az egyik felére szórjunk diót, a végén keresztülvágjuk, és az lesz a süti teteje.
  5. A krémhez a pudingport kevés tejjel és a fele cukorral elkeverjük. A többi tejet addig feltesszük melegedni. A meleg tejből kicsit kiveszünk, elkeverjük a feloldott porral és az egészet a tejbe öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  6. A reszelt narancshéjat belekeverjük és hagyjuk kihűlni. A maradék cukrot a margarinnal kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  7. Az egyik lapot vékonyan megkenjük lekvárral, ráöntjük a krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, majd felkockázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×20

Megtetszett a fényképe egy újságban, ennyi a történet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!