r
Nosalty Logó

Narancsos-diós kevert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-diós kevert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromhéjjal,5-5 dkg dióval, pici sóval, majd a tojásos krémhez adjuk a narancslével együtt. Alalposan elkeverjük.
  3. A masszát vajazott lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a maradék durvára vágott diót, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor csak az egyik felére szórjunk diót, a végén keresztülvágjuk, és az lesz a süti teteje.
  5. A krémhez a pudingport kevés tejjel és a fele cukorral elkeverjük. A többi tejet addig feltesszük melegedni. A meleg tejből kicsit kiveszünk, elkeverjük a feloldott porral és az egészet a tejbe öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  6. A reszelt narancshéjat belekeverjük és hagyjuk kihűlni. A maradék cukrot a margarinnal kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  7. Az egyik lapot vékonyan megkenjük lekvárral, ráöntjük a krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, majd felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 26528
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megtetszett a fényképe egy újságban, ennyi a történet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...