Narancsos-diós kevert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g dió82 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g narancslé12 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
14 kcal
Összesen
1312
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
100g cukor387 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g narancslé47 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
56 kcal
Összesen
5238
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
6.8g cukor26 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
6.8g dió44 kcal
-
6.8g narancslé3 kcal
A krémhez
-
12 kcal
-
27.1g tej15 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
13.5g margarin97 kcal
-
1.4g sárgabaracklekvár4 kcal
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 652 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
1312
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 375.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 151 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3855.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1164 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1495 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.1 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 231.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 302 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 2609 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 2017 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
Összesen
5238
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg cukor
-
12 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 dl narancslé
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
10 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat.
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromhéjjal,5-5 dkg dióval, pici sóval, majd a tojásos krémhez adjuk a narancslével együtt. Alalposan elkeverjük.
- A masszát vajazott lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a maradék durvára vágott diót, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor csak az egyik felére szórjunk diót, a végén keresztülvágjuk, és az lesz a süti teteje.
- A krémhez a pudingport kevés tejjel és a fele cukorral elkeverjük. A többi tejet addig feltesszük melegedni. A meleg tejből kicsit kiveszünk, elkeverjük a feloldott porral és az egészet a tejbe öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
- A reszelt narancshéjat belekeverjük és hagyjuk kihűlni. A maradék cukrot a margarinnal kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük.
- Az egyik lapot vékonyan megkenjük lekvárral, ráöntjük a krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, majd felkockázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25×20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 26638
- Feltöltés dátuma: 2012. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Megtetszett a fényképe egy újságban, ennyi a történet!