r
Nosalty Logó

Narancsos diógubatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Narancsos diógubatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6236.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    2505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Gubához

Díszítéshez

Elkészítés

Gubához

  1. Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
  3. Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  4. Pudingot készítünk, 8 dl tejet felforralunk 4 ek. cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.
  5. A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon, 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

Díszítéshez

  1. A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
  2. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
  3. Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 499
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos diógubatorta
Salamon Csilla 1202 recept

Szomszédom hazajött Angliából, és az volt a kívánsága, hogy valami édeset és krémeset készítsek. :) Ezt találtam ki.

Hozzávalók

Gubához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...