r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis ciambella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Narancsos-csokis ciambella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5124.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 4779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a tojást a cukorral, adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, és a narancslevet. Végül a lisztet és a sütőport összeszitálva keverjük a tésztához, amíg sima és homogén tésztát kapunk. Dobjuk bele a csokoládépasztillákat, (vagy a darabolt csokit), a kandírozott narancshéjat, és egy narancs reszelt héját, ezekkel is keverjük el.
  2. A tésztát öntsük egy 22-24 cm átmérőjű sütőformába (ha nincs ciambella formánk egy kuglófforma is megfelelő), majd előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt süssük aranybarnára. Végezzünk tűpróbát, vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

A mázhoz

  1. A cukormázhoz a porcukrot 3-4 ek narancslével, és egy kanál vajjal összemelegítjük, porcukor szórás után ezzel öntjük le a sütit.

A díszítéshez

  1. Cukorgyönggyel, csokidarabokkal, narancshéjjal, magvakkal, kandírozott gyümölcsökkel díszítjük kedvünkre, jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5894
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Ajánló

A kész sütit nagyon kreatívan díszíthetjük: porcukorral, fenyőmaggal, pirított manduladarabokkal, cukorgyöngyökkel, gyümölcszselével vagy pisztáciával, pirított mogyoróval. Ettől lesz minden egyes elkészült ciambella egyedi kis sütialkotás.

Receptkategóriák

A ciambella olaszul fánkot jelent, de minden kerek, középen lyukas sütit így hívnak. Ehhez a kuglófhoz inkább hasonlító szépséghez egy Olaszországban vásárolt formát használtam, ha nektek nincs ilyen otthon, a sima kuglófforma is megfelel.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...