Narancskrémes-pekándiós répatortaszelet
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
300 g finomliszt
-
150 g cukor
-
4 db tojás
-
175 ml dióolaj
-
300 g sárgarépa
-
100 g pekándió
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 csomag vanillincukor
-
500 g mascarpone
-
300 ml narancslé
-
4 db tojássárgája
-
150 g cukor
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
75 g vaj
656
Kalória
9.8g
Fehérje
51.4g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
62.4g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
29.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
15g dióolaj129 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
8g pekándió58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
656
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
175g dióolaj1547 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
100g pekándió691 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
31 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
300g narancslé141 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
75g vaj538 kcal
Összesen
7878
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
7.4g dióolaj65 kcal
-
12.7g sárgarépa5 kcal
-
4.2g pekándió29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g vanillincukor1 kcal
-
21.1g mascarpone85 kcal
-
12.7g narancslé6 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
Összesen
331
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 777 micro
-
β-karotin 1869 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
656
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 556.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 143 g
-
Koleszterin 1749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3001.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.6 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 748.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 1354 mg
-
Retinol - A vitamin: 1110 micro
-
α-karotin 9329 micro
-
β-karotin 22426 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2949 micro
Összesen
7878
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 394 micro
-
β-karotin 946 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
331
kcal
Elkészítés
- Elsőként elkészítjük a narancskrémet, hogy ki tudjuk hűteni, ezt a műveletet akár előző nap is megejthetjük. A hozzávalókat, narancslé-cukor-tojássárgája-narancshéj- kézi habverővel egy tálban alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük, ha készen van, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
- Elkészítjük a tésztát: a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, a répát apró lyukú reszelőn lereszeljük, a diót megpirítjuk, durvára daráljuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük.
- Ha a tojások kifehéredtek és habosak, belekeverjük az olajat, utána a száraz anyagokat, végül a répát.
- Egy 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
- Kihűlés után a tésztát kettőbe, majd mindkét felet félbevágjuk.
- A narancskrémet kihabosítjuk a mascarponéval, egyenletesen elosztva a lapokra kenjük, rétegezzük.
- Hűtőben pihentetjük, dermesztjük 2-3 órát vagy akár egy éjszakát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
Aki szereti a répatortát, annak ez nyerő sütemény lesz, a narancsos krém fantasztikus ízt ad a tésztának, mivel több rétegű sokkal krémesebb, szaftosabb, puhább, mint a hagyományos répatorta. Annak is érdemes kipróbálni, aki eddig nem szerette ezt a süteményt, ez nyerő lesz az egész családban!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!