r
Nosalty Logó

Narancskrémes-pekándiós répatortaszelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagy Szandra
Narancskrémes-pekándiós répatortaszelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

656
Kalória
9.8g
Fehérje
51.4g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
62.4g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
29.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 7878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    556.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    748.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    9329 micro
  • β-karotin
    22426 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2949 micro
Összesen 7878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a narancskrémet, hogy ki tudjuk hűteni, ezt a műveletet akár előző nap is megejthetjük. A hozzávalókat, narancslé-cukor-tojássárgája-narancshéj- kézi habverővel egy tálban alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük, ha készen van, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
  2. Elkészítjük a tésztát: a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, a répát apró lyukú reszelőn lereszeljük, a diót megpirítjuk, durvára daráljuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük.
  3. Ha a tojások kifehéredtek és habosak, belekeverjük az olajat, utána a száraz anyagokat, végül a répát.
  4. Egy 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  5. Kihűlés után a tésztát kettőbe, majd mindkét felet félbevágjuk.
  6. A narancskrémet kihabosítjuk a mascarponéval, egyenletesen elosztva a lapokra kenjük, rétegezzük.
  7. Hűtőben pihentetjük, dermesztjük 2-3 órát vagy akár egy éjszakát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Aki szereti a répatortát, annak ez nyerő sütemény lesz, a narancsos krém fantasztikus ízt ad a tésztának, mivel több rétegű sokkal krémesebb, szaftosabb, puhább, mint a hagyományos répatorta. Annak is érdemes kipróbálni, aki eddig nem szerette ezt a süteményt, ez nyerő lesz az egész családban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!