r
Nosalty Logó

Napraforgó torta csokis-citromos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Napraforgó torta csokis-citromos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 1057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 6345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6162.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 6345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, mikor betesszük a formát, akkor vesszük le 180-ra. A forma alját kibébeljük sütőpapírral, az oldalát nem és nem is kenegetjük vajjal sem.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Az én piskóta készítési módszerem nagyon egyszerű, de eddig még mindig tökéletes lett: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, mikor majdnem kemény a hab, de még nem, akkor pár részletben beleöntjük a cukrot, tovább habosítjuk, ezután még mindig keverjük, egyesével beletesszük a sárgájákat is. Addig keverjük, míg elég sok levegőt forgatunk bele. Végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal beleforgatjuk.
  3. Beleöntjük a formába, betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva visszavesszük a hőfokot 160 fokra, innen még kb. 20 perc (mivel csak 4 tojásos, elég lehet), max 25. Tilos nyitogatni, 20 percnél tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Citromos krém: A tejfölt elkeverjük a cukorral, citromhéjjal, citrommal. A tejszínt a habfixálóval felverjük. A vízben elkevert zselatint felmelegítjük, hozzákeverünk 2-3 ek-nyit a tejfölös krémből, majd hozzákeverjük az egészhez. Végül beleforgatjuk a tejszín. (Megjegyzés: A külső rétegben több volt a zselatin.)
  5. Csokoládékrém: a két tojást elkeverjük a kakaós liszttel, porcukorral, 4 ek tejjel. A többi tejet felfőzzük a vaníliával, lassan belekeverjük a tojásos-lisztes-cukros keveréket. Folyamatos kevergetés mellett vízgőz felett sűrűre főzzük. Eltávolítjuk a vaníliát. Időről-időre megkeverve kihűtjük. A két krémmel kenjük a felvágott tortalapokat.
  6. A tortát fondanttal és csokireszelékkel díszítjük és kívülről is a citromos krémmel kenjük be, ami (miután "kicsit" felturbóztam az eredetileg javasolt zselatin mennyiséget) rendesen megszilárdult. De talán ez csak rásegített arra, hogy megolvadjon a fondant, ami amúgy sem a legjobban sikerült. (A múltkor a LIDL-ben vásárolt eredeti amerikai marchmallow-nak nevezett cuccal dolgoztam. Azt hiszem, visszatérek a PENNY variánsához, mert az valahogy jobban viselkedett, hiába tűnik kevésbé jónak. Sajna a zöld leveleket is meg kellett támogatnom fogpiszkálóval. Hiába, akkoribantanultam a dolgokat, most már tudom, hogy ilyesmikre nem ragad rá a fondant.)
  7. Először a méhecskéket. 3-at készítettem, de végül csak egy került a tortára. Sárga fondantból csinálunk egy ilyen kis nyújtott testet. Barna vagy fekete fondantból kivágunk pár vékony csíkot és icipici gömb szemeket formázunk. A szárnyhoz egy kör alakú fehér fondantra van szükség, amit egy részen összecsípünk. Ezeket a kis elemeket icipicit bevizezett ecsettel tudjuk felragasztani a testre. Érdemes így kikeverni: fehér fondantot csinálunk, ebberakunk utána sárga színt a méhecskéhez. A sárgát sötétítve, kicsit pirosítja a napraforgó színeit kapjuk. Ha kéket is teszünk bele, megkapjuk a szár zöld színét ()képen nem látszik, hasonló leveleket raktam rá, mint középre,amibe rakunk utána pirosat is, és még több színt, sötét lesz. A leveleket simán pizzavágóval és késsel formáztam, nem minta alapján.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2946
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Nem egészen az én napom volt ez a péntek13... történt egy-két baleset, pl. már tudom, hogy nedves kézzel tilos mélyhűtőbe nyúlni... Valahogy a krémek sem akartak úgy összeállni, mint ahogy az eredeti receptek azt állították. Ezért én már azt írom, ahogy javaslom az elkészítést.

Hozzávalók

A piskótához

A citromos krémhez

A csokoládékrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...