r
Nosalty Logó

Napfény szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Napfény szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 2899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5167.2 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 230 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Elkészítés

hozzávalók a kakaós piskótához

  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, valamint a vajat, és az egészet összedolgozzuk.
  3. Több adagban hozzáforgatjuk a tojásfehérjét is, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat.
  4. Kivajazott és sütőpapírral kibélelt (a papír szélét lógassuk ki, hogy könnyen ki lehessen majd szedni) formába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy kész-e, majd hagyjuk teljesen lehűlni.

hozzávalók a túrókrémhez

  1. A tehéntúrót krémesre keverjük az elektromos habverővel.
  2. A vajat és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a túrót, valamint a vanília őrleményt, és az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk.

hozzávalók a gyümölcszseléhez

  1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A gyümölcslevet épp csak annyira felmelegítjük, hogy a kinyomkodott zselatin feloldódjon benne, majd az egészet hagyjuk lehűlni.
  3. Óvatosan a túrós rétegre öntjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 36054
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak könnyed és finom sütemény, de jótékony D-vitamint is tartalmaz, ami hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Ez a finomság Hohes C PLUS D-vitamin gyümölcslé felhasználásával készült.

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós piskótához

hozzávalók a túrókrémhez

hozzávalók a gyümölcszseléhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...