Nagyon finom almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bodnár Évi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
595
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g alma702 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4755
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
5.9g sertészsír53 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
59.2g alma28 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
188
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 173.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
595
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 188.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4674.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1219 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1998 mg
-
Nátrium 1089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.5 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1387.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 720 micro
Összesen
4755
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
15 dkg sertészsír
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
140 g tejföl
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1.5 kg alma
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 marék mazsola
-
1 csipet só
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összeállítjuk, kicsit kidolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni, amíg a töltelék elkészül.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk , majd káposztareszelőn lereszeljük. Megszórjuk a cukorral a citrom levével, a csipet sóval és 10-15 percig állni hagyjuk, amíg elolvad és levet ereszt. Két tenyerünk közt enyhén nyomkodjuk ki a levét úgy, hogy maradjon is benne. Egy lábasba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott és beáztatott mazsolát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és lassú tűzön, kevergetve 2-3 perc alatt átpároljuk, majd teljesen kihűtjük.
- A tésztát megfelezzük, lisztezett felületen tepsi méretűre nyújtjuk. Picit megszórjuk liszttel a tetejét, majd nyújtófára tekerve beleterítjük a tepsibe. (Nem kell alá papír, és kizsírozni sem kell!)
- A tésztára egyenletesen rásimítjuk a kihűlt tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, nyújtófára tekerve ráillesztjük az almaréteg tetejére. Ha van kedvünk, kicsit cifrázzuk meg a tésztát.
- Mivel elég sok a töltelék benne, fontos, hogy egy villával 2-3 centiméter távolságban átszúrjuk a tepsi aljáig, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben.
- A tetejét megkenjük egy „S”-es méretű, felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6291
- Feltöltés dátuma: 2023. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Bodnár Évi
18 recept
Ha spórolni akarunk a tojással, kevés cukros tejjel is átkenhetjük. De ha a tésztához nagyobb tojást használunk, 1 evőkanálnyi fehérjét vegyünk el belőle, ezt keverjük össze 1 kanál tejföllel és ezzel kenjük át a tészta tetejét. Így nem kell újabb tojást használni. Az alma héját NE dobjuk ki, tálcán kiterítve hűvös helyen eláll, de radiátoron ki is száríthatjuk. Teafőzéskor a teafilter mellé 1-1 almányi mennyiségű héjat is rakjunk a vízbe. Nagyon jó ízt ad a teánknak és egészséges is! Legfinomabb a gyömbér teával együtt.