Muszaka édeskrumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségek
-
90g édesburgonya56 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
24 kcal
Paradicsomos-húsos ragu
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
Besamel
-
8g vaj60 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tetejére
-
33g sajt117 kcal
Összesen
587
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségek
-
540g édesburgonya334 kcal
-
1200g padlizsán285 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Paradicsomos-húsos ragu
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
Besamel
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tetejére
-
200g sajt704 kcal
Összesen
3513
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Zöldségek
-
15g édesburgonya9 kcal
-
33.3g padlizsán8 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Paradicsomos-húsos ragu
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
13.9g darált sertéshús25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.2g vörösbor4 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
8.3g paradicsomlé1 kcal
Besamel
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tetejére
-
5.6g sajt20 kcal
Összesen
98
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 380.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
587
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 188.3 g
Zsír
-
Összesen 195.6 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7274.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 2235 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 2416 mg
-
Nátrium 1968 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.3 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2284 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3834 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 987 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 34192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
3513
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 949 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 753 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Zöldségek
-
3 db édesburgonya
-
3 db padlizsán
-
2 ek napraforgó olaj
Paradicsomos-húsos ragu
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
50 dkg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
150 ml vörösbor
-
1 ek barna cukor
-
3 dl paradicsomlé
Besamel
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Tetejére
-
20 dkg sajt
Elkészítés
Zöldségek
- Meghámozzuk a zöldségeket, majd a krumplit fél centis, a padlizsánt 1 centi vastag szeletekre vágjuk, ezután olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokon sütjük, amíg meg nem puhulnak és egy kis színt nem kapnak.
- Ezalatt elkészítjük a paradicsomos-húsos ragut és a besamel mártást.
Paradicsomos-húsos ragu
- A raguhoz olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és egy kis fahéjjal, és hozzáadjuk a vörösbort.
- Miután elfőtt a hús alól a lé, hozzáadunk egy pici barna cukorral elkevert paradicsomlét (de sűrített paradicsom is jó), és még kb. 5 percig főzzük.
Besamel
- A besamel mártáshoz egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kis tejet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Tetejére
- Miután elkészültünk mindennel és a zöldségek is megsültek, jöhet a rétegezés: krumpli, pici só, húsos ragu fele, besamel, padlizsán egyik fele, só, ragu másik fele, besamel, padlizsán másik fele, só, besamel, reszelt sajt.
- 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8712
- Feltöltés dátuma: 2016. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Thisandthat
161 recept
Azt javaslom ennek az ételnek csak akkor kezdjetek neki, ha van 1,5-2 szabad órátok. Viszont amilyen sokáig tart, annyira megéri, mert nagyon finom lesz a végeredmény :)