Muszaka Electrolux konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
11 kcal
-
33 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
250g padlizsán59 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
995
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1500g darált marhahús2130 kcal
-
420g konzerv paradicsom67 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
1500g padlizsán356 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
75g vaj538 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
5974
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
27.3g darált marhahús39 kcal
-
7.6g konzerv paradicsom1 kcal
-
0.9g ementáli sajt4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
18.2g burgonya11 kcal
-
27.3g padlizsán6 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
9.1g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
2.7g ementáli sajt11 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
111
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2007.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 892 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 595.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1922 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
995
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 438.9 g
Zsír
-
Összesen 320.7 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12044.9 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 582 mg
-
Kálcium 2957 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 884 mg
-
Foszfor 5351 mg
-
Nátrium 2132 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.3 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 3574.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1880 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 1607 mg
-
Retinol - A vitamin: 1740 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1719 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11531 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
5974
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 210 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A muszakához
-
2 ek olívaolaj
-
1.5 kg darált marhahús
-
4 teáskanál zsemlemorzsa
-
fahéj ízlés szerint
-
1 kg burgonya
-
1.5 kg padlizsán
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamel mártáshoz
-
75 g vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
500 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 ek zsemlemorzsa
-
50 g vaj
Elkészítés
A muszakához
- Fonnyasszuk meg a hagymát egy kis olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst.
- Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot, a reszelt ementáli sajtot és a zsemlemorzsát, majd forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, fahéjjal, és vegyük le a tűzről.
- Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Mossuk meg a padlizsánt, és vágjuk azt is 1 cm vastag szeletekre. Itassuk le a nedvességet a zöldségekről. Pirítsuk meg a szeleteket bő vajban.
- Tegyük a burgonyaszeleteket egy kizsírozott sütőedény aljára, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk a tetejére egy réteg padlizsánt, majd egy adagot a darált húsos mixből. Öntsünk besamel mártást a tetejére. Ugyanilyen sorrendben rétegezve rakju az edénybe a hozzávalókat.
- Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvasszuk fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.
A besamel mártáshoz
- Közben készítsük el a besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a lisztet. Akkor jó, amikor a liszt aranybarna színű lesz.
- Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, s közben folyamatosan kevergessük. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, és főzzük fedő nélkül kb. 10 percig.
A tálaláshoz
- Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvassza fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4100
- Feltöltés dátuma: 2013. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Görög klasszikus az Electrolux konyhájából. Jól fog esni hideg téli estéken.