r
Nosalty Logó

Muszaka Electrolux konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Muszaka Electrolux konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 5974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    438.9 g

Zsír

  • Összesen
    320.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12044.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    582 mg
  • Kálcium
    2957 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    884 mg
  • Foszfor
    5351 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    3574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11531 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 5974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A muszakához

  1. Fonnyasszuk meg a hagymát egy kis olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst.
  2. Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot, a reszelt ementáli sajtot és a zsemlemorzsát, majd forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, fahéjjal, és vegyük le a tűzről.
  3. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Mossuk meg a padlizsánt, és vágjuk azt is 1 cm vastag szeletekre. Itassuk le a nedvességet a zöldségekről. Pirítsuk meg a szeleteket bő vajban.
  4. Tegyük a burgonyaszeleteket egy kizsírozott sütőedény aljára, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk a tetejére egy réteg padlizsánt, majd egy adagot a darált húsos mixből. Öntsünk besamel mártást a tetejére. Ugyanilyen sorrendben rétegezve rakju az edénybe a hozzávalókat.
  5. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvasszuk fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.

A besamel mártáshoz

  1. Közben készítsük el a besamelmártást. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a lisztet. Akkor jó, amikor a liszt aranybarna színű lesz.
  2. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, s közben folyamatosan kevergessük. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, és főzzük fedő nélkül kb. 10 percig.

A tálaláshoz

  1. Szórjuk a maradék sajtot és zsemlemorzsát a tetejére, majd olvassza fel a vajat, és öntsük rá a muszakára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4100
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög klasszikus az Electrolux konyhájából. Jól fog esni hideg téli estéken.

Hozzávalók

A muszakához

A besamel mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...