Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Anita P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
4g mustár2 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
80g burgonya46 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
14 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g citromlé0 kcal
A salihoz
-
40g kígyóuborka6 kcal
-
72g paradicsom13 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
40g jégsaláta5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g leveskocka2 kcal
-
75 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
20g mustár12 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A salihoz
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g jégsaláta27 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
1898
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1.1g mustár1 kcal
-
14g tészta52 kcal
-
22.5g burgonya13 kcal
-
5.6g szójaszósz3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
A salihoz
-
11.2g kígyóuborka2 kcal
-
20.2g paradicsom4 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
11.2g jégsaláta1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összesen
106
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1621.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1853 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8107.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1018 mg
-
Nátrium 6270 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 813 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 393 micro
-
β-karotin 2344 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1116 micro
Összesen
1898
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 520 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 közepes db burgonya
-
100 ml szójaszósz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 csipet só
-
0.5 ek cukor
-
1 ek citromlé
A salihoz
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
2 nagy db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 közepes fej jégsaláta
-
2 kk kakukkfű
-
0.3 db leveskocka
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tésztához
- Tészta: a krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és a tésztával együtt bő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- Egy nagy serpenyőben (vagy ha nincs, akkor egy lábosban) olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ráöntjük a főtt krumplit és tésztát, meglocsoljuk szójaszósszal és citromlével, belerakjuk a mustárt és megsózzuk, megcukrozzuk.
- 5-6 percig még pirítjuk, hogy összeérjenek az ízek - közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint adhatunk még hozzá mustárt vagy citromlevet.
- Sali: a salátát nagyobb levelekre tépkedjük, az uborkát és a parit kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk (nem kell olyan kicsire, mint egy leveshez például, lehet nagyobbra hagyni). Egy tálban összekeverjük őket.
- Az öntethez egy kistálba olajat öntünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az összenyomott (vagy kis darabokra vagdalt) leveskockát. Egy kiskanállal jól összekeverjük, amennyire tudjuk elnyomkodjuk a fokhagyma és leveskocka darabokat. Belerakjuk az ecetet és a kakukkfüvet.
- Az öntetet közvetlen tálalás előtt ráöntjük a salira, és jó alaposan összekeverjük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5584
- Feltöltés dátuma: 2012. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Anita P.
4 recept
Ez a recept nem csak azért az egyik kedvencem, mert istenien finom, hanem azért is, mert viszonylag gyors, könnyen össze lehet dobni, amikor az ember megéhezik, és nem kell rá órákig várni, hogy elkészüljön. A tészta magában is kiváló, de egy kakukkfüves salival a legjobb. Tavasszal és nyáron egy jó nagy marék kerti kakukkfűvel lehet helyettesíteni a szárítottat, attól még frissebb, ízletesebb lesz a salátánk. :)