r
Nosalty Logó

Mustáros-balzsamecetes marharagu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pussycat
Mustáros-balzsamecetes marharagu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

475
Kalória
54.8g
Fehérje
7.1g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
229.2g
Víz
152.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
2.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1903 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    229.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 475 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1903 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott húst egy tálba tesszük, és a sóval, borssal, mustárral és 1 ek olajjal jól elkeverjük, állni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. Egy lábosban (én a kuktában ) 2 ek olajon magas lángon a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Kiszedjük egy tálba, és a maradék 2 ek olajon a kockára vágott hagymát megsütjük.
  4. Beletesszük a balzsamecetet, a worcestershire-szószt és a zöldpaprikát. Megszórjuk pirospaprikával és egy ek. paradicsompürét teszünk rá. Visszatesszük a húst, majd felengedjük annyi vízzel, csak hogy éppen ellepje.
  5. Puhára főzzük, majd a végén egy kis keményítővel elkevert vízzel besűrítjük.
  6. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Főzés módja: kukta

Már évekkel ezelőtt egyik nap a gyerekek hazajöttek, és áradoztak arról, hogy egy barátjuk édesanyja megkínálta őket vacsorával, és az annyira finom volt, hogy "ezt neked is, Anyu el kell készítened majd." De hogyan is tudnám, hogy milyen, ha én nem ettem belőle? Aztán addig magyarázták, különösen a nagyobbik fiam, akinek van érzéke az ízekhez és a főzéshez, hogy egyszer kipróbáltam, és sikerült. Azóta is 2-3 hetenként előfordul nálunk az asztalon.  Én a marhahúst mindig kuktában főzöm, így az olcsóbb fajta húsok is vajpuhára főnek. Az ízén pedig nem változtat az ára, sőt nagyon finom. Párolt rizs körettel tálalom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!