r
Nosalty Logó

Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Fasírt

Krumpli

Elkészítés

Fasírt

  1. Először is a hagymákat megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk.
  2. Kevés zsíron megdinszteljük előbb a vöröshagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát is, épphogy egy pici vízzel felöntjük (nem kell, hogy ellepje), és kicsit főzzük a hagymákat takarék lángon.
  3. Miután elfőtte a vizet, félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk kihűlni a hagymát.
  4. A húst egy keverőtálba tesszük a kihűlt hagymával, fűszerekkel, és a kanalanként adagolt zsemlemorzsával és 1 tojással. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Muffin formát gyengén kikenünk zsírral.
  6. A bacon szeleteket félbevágjuk, és a muffin formába helyezzük úgy, hogy minden lyukban 2 baconszelet keresztezze egymást. Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint hogy megtöltsük a formákat a húsmasszával. Közepes méretű fasírtgolyókat gyúrunk, és a formába helyezzük, majd a tetejére hajtogatjuk a kilógó bacon szeleteket.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Krumpli

  1. Amíg sülnek a muffin csodák, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk a fokhagymával, és kevés zsíron megfonnyasztjuk.
  3. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vajat, tejet, petrezselymet, és alaposan összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy ne maradjanak krumplidarabok a pürében. Ha elkészült, habzsákba töltjük, és csillagcsővel kis halmokat nyomunk egy kizsírozott hőálló tálcára.
  5. Sütőbe tesszük, és megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5279
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni az ételekkel, új dolgokat kipróbálni. Régi recepteket kicsit feldobni. Ezzel a fasírttal is így történt, nem akartam egyszerű, megszokott fasírtot csinálni krumplival. Így született meg az alábbi recept. 

Hozzávalók

Fasírt

Krumpli

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...