r
Nosalty Logó

Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével

NS
Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Krumpli

592
Kalória
44.5g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
277.1g
Víz
167.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Először is a hagymákat megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk.
  2. Kevés zsíron megdinszteljük előbb a vöröshagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát is, épphogy egy pici vízzel felöntjük (nem kell, hogy ellepje), és kicsit főzzük a hagymákat takarék lángon.
  3. Miután elfőtte a vizet, félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk kihűlni a hagymát.
  4. A húst egy keverőtálba tesszük a kihűlt hagymával, fűszerekkel, és a kanalanként adagolt zsemlemorzsával és 1 tojással. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Muffin formát gyengén kikenünk zsírral.
  6. A bacon szeleteket félbevágjuk, és a muffin formába helyezzük úgy, hogy minden lyukban 2 baconszelet keresztezze egymást. Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint hogy megtöltsük a formákat a húsmasszával. Közepes méretű fasírtgolyókat gyúrunk, és a formába helyezzük, majd a tetejére hajtogatjuk a kilógó bacon szeleteket.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Krumpli

  1. Amíg sülnek a muffin csodák, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk a fokhagymával, és kevés zsíron megfonnyasztjuk.
  3. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vajat, tejet, petrezselymet, és alaposan összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy ne maradjanak krumplidarabok a pürében. Ha elkészült, habzsákba töltjük, és csillagcsővel kis halmokat nyomunk egy kizsírozott hőálló tálcára.
  5. Sütőbe tesszük, és megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretek kísérletezni az ételekkel, új dolgokat kipróbálni. Régi recepteket kicsit feldobni. Ezzel a fasírttal is így történt, nem akartam egyszerű, megszokott fasírtot csinálni krumplival. Így született meg az alábbi recept. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...