r
Nosalty Logó

Muffin Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsia
Muffin Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4443.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 2541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

  1. A margarint megolvasztjuk, én mikróban szoktam, kb. fél perc alatt kész.
  2. Beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot és a lekvárt, majd jól összekeverjük kézzel vagy akár robotgéppel, így kellően lehűl a margarin. Eper- vagy meggylekvárral a kedvencem, de baracklekvárral is kiváló.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, majd ismét jól elkeverjük.
  4. A szárazanyagok következnek: lisztkeverék (zabpehely, kókuszreszelék, finomliszt), sütőpor, kakaópor, majd csomómentesre, eleggyé keverjük.
  5. A muffin formát közben kibéleljük papírokkal, és teáskanállal 12 részt kiadagolunk. Egyik felére mogyorót szórunk, másik felére meggyet halmozunk, kicsit belenyomva a tésztába.
  6. Közepes hőmérsékleten, kb. 170-180 fokon, kb. 25 perc alatt készre sül, tűpróbával ellenőrizzük, ha már szép magas és átsült vagy akár megreped a teteje.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4143
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Ajánló

Meggyet nem érdemes a tésztába keverni, mert lassabban, nehezebben sül, és esetenként még nyers marad a közepe, miközben úgy tűnik készre sült. A finomlisztet rozsliszttel helyettesítve is kiváló. Szabadon ízesíthető, szívesen adok hozzá fahéjat is vagy más gyümölcsöt, csak a szárazanyag-arányra figyeljünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A muffint nem lehet megunni, de azért mindig fel kell dobni. A muffin-hétfőn emlékére...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...