r
Nosalty Logó

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mozzarella diós sültpaprika-krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2813 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2813 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsibe sütőpapírt terítünk, erre jön a megmosott paprika. 200 fok 10-15 perc. Akkor jó, amikor már elkezd feketedni a héja. Ha kész, gyorsan kikapjuk, egy mélyebb tányérba átesszük és gyorsan letakarjuk a tetejér alufóliával és magára hagyjuk 10 percre. (A gőztől szépen elválik a héj a hústól és egyszerű lesz megpucolni.) Ha letelt az idő, akkor óvatosan megpucoljuk, a magházát kikaparjuk és apróra összevágjuk.
  2. A diót száraz seprenyőben átpirítjuk és jó apróra feldaraboljuk, majd összekeverjük a paprikával.
  3. Mehet hozzá a felapírtott petrezselyem, a balzsamecet, egy leheletnyi reszelt parmezán, só-bors, egy csipet fűszerpaprika (hogy még szebb színe legyen) és a végén annyi olívaolaj, hogy kikeverve krémes állagot kajunk és legyen a kenyérrel mit tunkolni.
  4. A mozzarellát lecsepegtetjük, tányérra pakoljuk, rákanalazzuk a szószt és friss kenyérrel szépen megesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2472
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zseniális előétel vagy éppen uzsonna. A légyeg, hogy bivalymozzarellát haszáljunk hozzá, mert a krémes állaga itt nagyon fontos! A recept egy adagra szól, ennek függvényében kezeljük a mennyiségeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...