r
Nosalty Logó

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Mozzarella diós sültpaprika-krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

834
Kalória
35.3g
Fehérje
21.9g
Szénhidrátok
69.7g
Zsír
177g
Víz
102.2g
Koleszterin
4.9g
Rost
11.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2813 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2813 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A tepsibe sütőpapírt terítünk, erre jön a megmosott paprika. 200 fok 10-15 perc. Akkor jó, amikor már elkezd feketedni a héja. Ha kész, gyorsan kikapjuk, egy mélyebb tányérba átesszük és gyorsan letakarjuk a tetejér alufóliával és magára hagyjuk 10 percre. (A gőztől szépen elválik a héj a hústól és egyszerű lesz megpucolni.) Ha letelt az idő, akkor óvatosan megpucoljuk, a magházát kikaparjuk és apróra összevágjuk.
  2. A diót száraz seprenyőben átpirítjuk és jó apróra feldaraboljuk, majd összekeverjük a paprikával.
  3. Mehet hozzá a felapírtott petrezselyem, a balzsamecet, egy leheletnyi reszelt parmezán, só-bors, egy csipet fűszerpaprika (hogy még szebb színe legyen) és a végén annyi olívaolaj, hogy kikeverve krémes állagot kajunk és legyen a kenyérrel mit tunkolni.
  4. A mozzarellát lecsepegtetjük, tányérra pakoljuk, rákanalazzuk a szószt és friss kenyérrel szépen megesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zseniális előétel vagy éppen uzsonna. A légyeg, hogy bivalymozzarellát haszáljunk hozzá, mert a krémes állaga itt nagyon fontos! A recept egy adagra szól, ennek függvényében kezeljük a mennyiségeket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!