r
Nosalty Logó

Morva töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Morva töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Mézeskalácshoz:

Feltét:

Összesen 295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Mézeskalácshoz:

Feltét:

Összesen 3561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Mézeskalácshoz:

Feltét:

Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6496.8 g
  • Cink
    1185 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    918 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 3561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Mézeskalácshoz:

Feltét:

Elkészítés

Tészta:

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy kis cukorral az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet, cukrot, citromhéjat, tojássárgáját összekeverjük az élesztős tejjel, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd hozzágyúrjuk a lágy vajat is.
  2. Letakarva pihentetjük 40 percet, majd lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. 40 cm-es átmérőjű körré. A közepére tesszük a túrókrémet, és felette a tészta széleit összecsippentjük, így egy batyut kapva.
  3. Ezt a batyut aztán kézzel újra ellapogatjuk úgy, hogy a túró benne maradjon. (Én ezt azonnal egy 32 cm-es pizzasütőlapra helyeztem).
  4. A tészta széleit lekenjük a maradék tojással.
  5. Közepén 20 dkg szilvalekvárt simítunk el, amit megszórunk az összetört és vajjal elkevert mézeskaláccsal. Rászórjuk a mandulapelyhet, és megszórjuk kevés nádcukorral.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.

Töltelék:

  1. A túrót a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és citromhéjjal robotgéppel elegyítjük, majd a tészta közepébe ágyazzuk.

Mézeskalácshoz:

  1. A liszteket, tojást, fűszereket, cukrot, mézet, szódabikarbónát összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk fél cm-esre (tetszés szerint el is vagdalhatjuk), és sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd összetörjük, és 3 dkg lágy vajjal összemorzsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1518
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morva töltött kalács
Évi néni 1830 recept

Az én családom mindig jól jár avval, hogy nem tudok eleget aludni. Akkor ugyanis TV-zek és főzős műsorokat nézek. A minap éjjel is, míg az álommanóra vártam, Michael Nikodem műsora ment, ahol bemutatták, hogy készül a kézműves cseh kalács. Nekem az túlzásnak tűnt, de a bemutató után ő egy egyszerűbb változatot mutatott be. Másnap reggel persze sült a kalács, mire kis családom a pilláit megrebbentette. Én csak avval bonyolítottam a saját helyzetemet, hogy a kalács tetejére kerülő mézeskalácsot is magam sütöttem. Nagyon finom volt a végeredmény, ők már az illatra rajzottak ki a konyhába.

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Mézeskalácshoz:

Feltét:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...