r
Nosalty Logó

Mogyorós torta mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós torta mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 4620 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7566.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2072 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    2249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 4620 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval és 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a finomliszttel elkevert étkezési keményítőt és sütőport.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, három részre vágjuk fel.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük, és félretesszük. Az 5 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag krémport, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a két kanál mogyorót.
  4. Az alsó tortalapot megkenjük a mogyorós krém 1/2 részével, majd kenünk rá tejszínhabot is vékony rétegben. Ráhelyezzük a második lapot. A második lapra rákenjük a mogyorós krém másik felét, és tejszínhabot erre is kenünk. Végül ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
  5. A tortát kívülről bekenjük a maradék tejszínhabbal, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11253
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát férjem 25. szülinapjára készítettem el. A hozzávalókat külön-külön már felhasználtam, de így együtt még nem. Bevallom, igazán nagy sikere lett a "kísérletemnek". Aki megkóstolta, nem panaszkodott! :-) Akik szeretik a mogyoró ízét, azoknak biztos a kedvencei közé fog tartozni ez a finomság!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...