Mogyorós puding
Leírás
A puding egy tejjel készült édesség, amelyet fogyaszthatunk magában desszertként, de felhasználhatjuk édes sütemények alapanyagaként is. Általában készen vásárolt pudingporból készül tej, illetve szükség esetén cukor vagy egyéb édesítőszer hozzáadásával. A pudingporok alapvető összetevői: kukoricakeményítő, só, aroma- és színezőanyagok. Számos különböző ízesítésű pudingport készítenek, ezek egyike a mogyoró ízű pudingpor. Mogyoró ízű pudingporból kapható hozzáadott cukrot tartalmazó, és tej hozzáadásával, főzés nélkül elkészíthető változat, illetve cukor hozzáadása nélkül készült főzést igénylő por is. A cukrot nem tartalmazó pudingokat cukorbetegek is fogyaszthatják, a főzés során használt cukor diabetikus édesítőszerrel is helyettesíthető.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Mogyorós puding
fehérjetartalom
3 g
zsírtartalom
2 g
szénhidráttartalom
19 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
160 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3 g
Zsír
telített zsírsav
2 g
ásványi anyagok
Nátrium
160 mg
szénhidrát
cukor
16 g
vitaminok