Mogyorós-citromos fondant torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g törökmogyoró39 kcal
-
14 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
47 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
2g víz0 kcal
A díszítéshez
Összesen
932
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
114 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
16g víz0 kcal
A díszítéshez
-
200g cukormáz692 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vérnarancs aroma0 kcal
Összesen
7447
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
8g finomliszt29 kcal
-
2g törökmogyoró13 kcal
-
5 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
24g tej13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
6.8g citrom1 kcal
-
4g törökmogyoró25 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A díszítéshez
-
8g cukormáz28 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0.4g vérnarancs aroma0 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
932
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 391.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7540.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 2064 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 2775 mg
-
Nátrium 1887 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 907.4 g
-
Cukor 601 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 367.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2534 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 778 mg
-
Retinol - A vitamin: 2401 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1584 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1285 micro
Összesen
7447
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg cukor
-
5 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
15 dkg cukor
-
10 dkg törökmogyoró
-
2 ek víz
A díszítéshez
-
200 g cukormáz
Elkészítés
A piskótához
- Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformát használunk a tortalaphoz. Ehhez a tojásokat habosra keverjük 15 dkg cukorral, majd hozzáadagoljuk a sütőporral,5 dkgdurvára darált mogyoróval, kakaóporral és fahéjjal elkevert lisztet, végül az olajat. Ezt a masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A pudingporokat csomómentesre keverjükkevés tejjel, hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliát, 10 dkg cukrot és sűrű pudingot főzünk belőle. Még melegen belekeverjük a margarint/vajat. Elfelezzük a krémet és kihűtjük.
- Amíg a puding hűl, elkészítjük a csomagolás útmutatása szerint a nyújtható fondant-t, és kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Így biztosan beteríthetjük vele a tortánkat.
- A 10 dkg mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázva, hogy ne égjen meg. Egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a héját, és durvára törjük sodrófával. A maradék 5 dkg cukorból 2 ek vízzel karamellt készítünk, és belekeverjük a mogyorót. Ha kihűlt, az egészet mozsárban durvára törjük, és a vaníliapuding egyik feléhez keverjük.
- A másik adag pudingba belereszeljük a citrom héját, és ízlés szerint a levét. Ha túl savanyúnak találjuk, kevés cukorral egyenlítsük ki az ízeket.
- A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk. A jobb textúra érdekében kézi mixerrel keverjük át a krémeket.Az alsó lapot a mogyorókrémmel, a középső lapot a citromkrémmel töltjük meg. Én kívülről a mogyorósat használtam bevonásra.
- A kinyújtott fondant-t egyenletesen szétterítjük a tortán, hogy mindenhol rásimuljon.Az alsó széleket betűrjük, az nem baj, ha ott hullámos marad. A felesleget az aljáról levágjuk, és piros ételfestékkel színezzük (ennél a lépésnél vigyázzunk, mert a folyadék oldja a fondant-t!). Újra kinyújtjuk és kiszúróval készített szívekkel díszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2854
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sandrine
57 recept
Névnapi süteménynek készült. Az ünnepelt nagyon édesszájú, ezért ez a mogyorókrémes, cukormázas torta remek választásnak bizonyult. A citromkrém ellensúlyozza az édességet, így kiegészülnek az ízek, és összességében nagyon finom ízkavalkád lesz az eredmény. Vigyázni kell, mert a hűtőben való tároláskor a cukormáz elkezd olvadni, de ez nem ront az élvezeti értékén, csak nem olyan esztétikus látvány.