r
Nosalty Logó

Mogyorós birsalmás zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mogyorós birsalmás zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 8651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    448.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063.6 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 8651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk a tésztát.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük. Megszúrjuk villával, a gőz könnyebb távozása miatt. Megkenjük a finom birslekvárral, majd a darált mogyorót, amit előtte elkevertünk a citromhéjjal és cukorral rászórjuk, ügyelve arra, hogy maradjon elég a másik lapokhoz is.
  3. A következő lapot is kinyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, és végül szórjuk. Erre kerül az utolsó lap.
  4. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, 180 fokon 30 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, tortabevonóval egyenletesen bevonjuk. Akár háromszög, akár rombusz alakúra is vághatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1239
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós birsalmás zserbó
Zsuzsamama56 322 recept

Igazi, hagyományos magyar sütemény a zserbó, bár kitalálója a francia származású Gerbeaud nevű, de Magyarországon egykor alkotó cukrász. Lekváros-diós tészta, csokoládés bevonat, igazi örökzöld gasztronómiai élmény. Ezt a hagyományt törtem most meg, egy igazi magyar mogyorós kombináció birssel. Ha megkóstolná Gerbeaud úr elcsodálkozna, mert még az eredetinél is finomabb ez a változat. Legalábbis nálunk 5 csillagos lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...