Mogyorókrémes Helló Kitty torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
21g finomliszt77 kcal
-
6 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
35 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
6 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A töltelékhez és a bevonathoz
-
83g nutella449 kcal
-
8g marcipán39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
35 kcal
A díszítéshez
-
7 kcal
-
9 kcal
Összesen
837
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
255g finomliszt928 kcal
-
68 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez és a bevonathoz
-
1000g nutella5390 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
A díszítéshez
-
19g franciadrazsé87 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
10034
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
22.8g tojás29 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
18 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A töltelékhez és a bevonathoz
-
41.5g nutella224 kcal
-
4.2g marcipán19 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
18 kcal
A díszítéshez
-
0.8g franciadrazsé4 kcal
-
0.8g csokoládédara5 kcal
Összesen
419
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
837
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.6 g
Zsír
-
Összesen 515.1 g
-
Telített zsírsav 340 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7371.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1500 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1083 mg
-
Foszfor 3239 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1196.8 g
-
Cukor 854 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 428.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 787 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 98 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 1630 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2634 micro
Összesen
10034
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
419
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
17 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 ek cukor
-
6 ek napraforgó olaj
-
2 ek citromlé
A töltelékhez és a bevonathoz
-
1 kg nutella
-
100 g marcipán
-
100 g étcsokoládé
-
6 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
-
1 ek franciadrazsé
-
2 ek csokoládédara
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta: a 10 tojásfehérjét felverjük keményedésig, utána adagoljuk hozzá a cukrot, mikor jó kemény, hozzáadjuk a 2 kanál citromlevet, ettől még keményebb lesz.
- Mikor kész, egyszerre beleborítjuk a tojást, olajat és a kakaós lisztet, amit előtte kimérünk, hogy kéznél legyen, és ezzel is óvatosan összekavarjuk ügyelve, hogy ne törjön a krém.
- Kiolajozott, lisztezett tepsibe megsütjük lassú fokozaton (fogpiszkálót szoktam beleszúrni, ha nem ragad rá, kész). Mikor kihűlt, rátesszük az egyik felére a Helló Kitty-s sablont (internetről nyomtattam ki), és kettévágjuk. A Helló Kitty-s fele kisebb kell legyen, mert ezt majd rátesszük az aljára, ami nagyobb.
- Mindkettőt megtöltjük mogyorókrémmel, a nagyobbik piskótának a tetejét bevonjuk a csokival (1 tábla csoki 6 ek olaj), az oldalát pedig díszítjük mogyorókrémmel (tortadíszítőt szoktam használni), és hűtőbe tesszük, hogy keményedjen meg rajta a csoki.
- A kisebbik piskótát kivágjuk a sablon szerint. Két celofán közt kinyújtjuk a marcipánmasszát, sablon szerint körbevágjuk, és bevonjuk vele a tetejét. A maradékból veszünk el egy kicsit, amit sárgára befestünk, és elkészítjük a rózsát, a többit befestjük pirosra, ebből lesz a szoknyája és a masni.
- Cukorkából kirakjuk a szemet, szájat, a tortabevonóval bedig körbedíszítjük, az oldalát is bevonjuk mogyorókrémmel. Ha kész, ráhelyezzük a csokis piskótára, amit előzőleg betettünk a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x39
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4408
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Díszítheti kinek hogy tetszik, ha mégegyszer csinálnám, én se így díszíteném, elég ronda lett. Később csináltam még egyet az iskolába, sokkal szebb lett, csak azt elfelejtettem lefényképezni. A piskótába azért kell az olaj, mert puhán tartja, nem szárad ki, igaz, ügyelve kell bánni vele, mert nagyon puha, de finom.