r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes Helló Kitty torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorókrémes Helló Kitty torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 10034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    515.1 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7371.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1083 mg
  • Foszfor
    3239 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cukor
    854 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 10034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a 10 tojásfehérjét felverjük keményedésig, utána adagoljuk hozzá a cukrot, mikor jó kemény, hozzáadjuk a 2 kanál citromlevet, ettől még keményebb lesz.
  2. Mikor kész, egyszerre beleborítjuk a tojást, olajat és a kakaós lisztet, amit előtte kimérünk, hogy kéznél legyen, és ezzel is óvatosan összekavarjuk ügyelve, hogy ne törjön a krém.
  3. Kiolajozott, lisztezett tepsibe megsütjük lassú fokozaton (fogpiszkálót szoktam beleszúrni, ha nem ragad rá, kész). Mikor kihűlt, rátesszük az egyik felére a Helló Kitty-s sablont (internetről nyomtattam ki), és kettévágjuk. A Helló Kitty-s fele kisebb kell legyen, mert ezt majd rátesszük az aljára, ami nagyobb.
  4. Mindkettőt megtöltjük mogyorókrémmel, a nagyobbik piskótának a tetejét bevonjuk a csokival (1 tábla csoki 6 ek olaj), az oldalát pedig díszítjük mogyorókrémmel (tortadíszítőt szoktam használni), és hűtőbe tesszük, hogy keményedjen meg rajta a csoki.
  5. A kisebbik piskótát kivágjuk a sablon szerint. Két celofán közt kinyújtjuk a marcipánmasszát, sablon szerint körbevágjuk, és bevonjuk vele a tetejét. A maradékból veszünk el egy kicsit, amit sárgára befestünk, és elkészítjük a rózsát, a többit befestjük pirosra, ebből lesz a szoknyája és a masni.
  6. Cukorkából kirakjuk a szemet, szájat, a tortabevonóval bedig körbedíszítjük, az oldalát is bevonjuk mogyorókrémmel. Ha kész, ráhelyezzük a csokis piskótára, amit előzőleg betettünk a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x39
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4408
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Díszítheti kinek hogy tetszik, ha mégegyszer csinálnám, én se így díszíteném, elég ronda lett. Később csináltam még egyet az iskolába, sokkal szebb lett, csak azt elfelejtettem lefényképezni. A piskótába azért kell az olaj, mert puhán tartja, nem szárad ki, igaz, ügyelve kell bánni vele, mert nagyon puha, de finom.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...