r
Nosalty Logó

Mogyoróhabos Mozart-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Mogyoróhabos Mozart-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Összesen 7748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    550.5 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6110.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2498 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2955 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2885 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1700 micro
Összesen 7748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Elkészítés

Piskótához:

  1. 3 tojásfehérjét felverünk 3 ek cukorral, hozzáverjük a tojássárgájákat, majd fakanállal beleforgatunk 3 ek lisztet és 38 g langyos margarint. Kb 19 cm átmérőjű tortaformában 35-40 perc alatt 160°C-on megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk.
  2. A maradék hozzávalókból ugyanígy vajas piskótát készítünk, de azt nem vágjuk félbe.

Krémhez:

  1. Megolvasztjuk a tejcsokit, majd a darált mogyorót hozzákeverjük (ha előtte megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze).
  2. 1 dl tejet az 1 dl tejszínnel felforraljuk, forrás után feloldjuk benne a zselatint, közben a két tojássárgáját vízgőz fölött a porcukorral felhabosítjuk. Ha egy kicsit meghűlt a tejes-tejszínes keverék, hozzákeverjük a tojássárgájához, és lassú tűzön, vízgőz felett enyhén besűrítjük (nem szabad túlmelegíteni, különben rántotta lesz belőle!). Hozzákeverjük az előzőleg megolvasztott tejcsokis mogyorót, majd hagyjuk hűlni.
  3. Felverünk 3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval, és a langyos krémbe keverjük.

Összeállításhoz:

  1. A legvastagabb piskótát megkenjük nutellával, megszórjuk a durvára vágott mogyoró felével. 2x50 g marcipánt hengerré sodrunk, majd a tortalapon két kört formálunk belőlük. Rátesszük a krém felét, hogy elfedje a marcipánokat, majd egy másik piskótalappal befedjük, ugyanígy járunk el a rétegezésben. A harmadik piskótával leterítjük az egészet, lenyomkodjuk, a hűtőbe tesszük a tortát.

Bevonáshoz:

  1. A 2 dl tejszínt felforraljuk a csokoládéval, majd félrehúzzuk hűlni. Ha már nem nagyon folyós, de nem is szilárdult meg, befedjük vele a torta tetejét. A maradék ganache-t lehűthetjük, habverővel felverhetjük, és díszíthetjük vele a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7706
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Borbély Béla Desszertkönyvéből származik az alapötlet, természetesen egy kicsit át lett alakítva az otthoni körülményeknek megfelelően.:)

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Összeállításhoz:

Bevonáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...