Mogyoróhabos Mozart-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
halkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
11g margarin75 kcal
Krémhez:
-
33g tejcsokoládé178 kcal
-
18g törökmogyoró115 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összeállításhoz:
-
15g nutella81 kcal
-
33g marcipán154 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
Bevonáshoz:
-
33g habtejszín97 kcal
-
29g tejcsokoládé156 kcal
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
63g margarin452 kcal
Krémhez:
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
110g törökmogyoró692 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összeállításhoz:
-
90g nutella485 kcal
-
200g marcipán924 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
Bevonáshoz:
-
200g habtejszín584 kcal
-
175g tejcsokoládé936 kcal
Összesen
7748
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
13.3g tojás17 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
Krémhez:
-
9.7g tejcsokoládé52 kcal
-
5.3g törökmogyoró34 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összeállításhoz:
-
4.4g nutella24 kcal
-
9.7g marcipán45 kcal
-
2.4g törökmogyoró15 kcal
Bevonáshoz:
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
8.5g tejcsokoládé45 kcal
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1018.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 103.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 550.5 g
-
Telített zsírsav 243 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 2086 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6110.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1773 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 2498 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.1 g
-
Cukor 451 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 621.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2955 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 424 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 1344 mg
-
Retinol - A vitamin: 2885 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 817 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1700 micro
Összesen
7748
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
Piskótához:
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
Krémhez:
-
200 g tejcsokoládé
-
1 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
5 g zselatin
-
2 db tojássárgája
-
20 g porcukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Összeállításhoz:
Bevonáshoz:
-
2 dl habtejszín
-
175 g tejcsokoládé
Elkészítés
Piskótához:
- 3 tojásfehérjét felverünk 3 ek cukorral, hozzáverjük a tojássárgájákat, majd fakanállal beleforgatunk 3 ek lisztet és 38 g langyos margarint. Kb 19 cm átmérőjű tortaformában 35-40 perc alatt 160°C-on megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk.
- A maradék hozzávalókból ugyanígy vajas piskótát készítünk, de azt nem vágjuk félbe.
Krémhez:
- Megolvasztjuk a tejcsokit, majd a darált mogyorót hozzákeverjük (ha előtte megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze).
- 1 dl tejet az 1 dl tejszínnel felforraljuk, forrás után feloldjuk benne a zselatint, közben a két tojássárgáját vízgőz fölött a porcukorral felhabosítjuk. Ha egy kicsit meghűlt a tejes-tejszínes keverék, hozzákeverjük a tojássárgájához, és lassú tűzön, vízgőz felett enyhén besűrítjük (nem szabad túlmelegíteni, különben rántotta lesz belőle!). Hozzákeverjük az előzőleg megolvasztott tejcsokis mogyorót, majd hagyjuk hűlni.
- Felverünk 3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval, és a langyos krémbe keverjük.
Összeállításhoz:
- A legvastagabb piskótát megkenjük nutellával, megszórjuk a durvára vágott mogyoró felével. 2x50 g marcipánt hengerré sodrunk, majd a tortalapon két kört formálunk belőlük. Rátesszük a krém felét, hogy elfedje a marcipánokat, majd egy másik piskótalappal befedjük, ugyanígy járunk el a rétegezésben. A harmadik piskótával leterítjük az egészet, lenyomkodjuk, a hűtőbe tesszük a tortát.
Bevonáshoz:
- A 2 dl tejszínt felforraljuk a csokoládéval, majd félrehúzzuk hűlni. Ha már nem nagyon folyós, de nem is szilárdult meg, befedjük vele a torta tetejét. A maradék ganache-t lehűthetjük, habverővel felverhetjük, és díszíthetjük vele a tortánkat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7706
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
halkonyat
10 recept
Borbély Béla Desszertkönyvéből származik az alapötlet, természetesen egy kicsit át lett alakítva az otthoni körülményeknek megfelelően.:)