r
Nosalty Logó

Minitorták fűszeres gyümölcskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Minitorták fűszeres gyümölcskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A gyümölcskrémhez

A mázhoz

Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A gyümölcskrémhez

A mázhoz

Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A gyümölcskrémhez

A mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3155.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskrémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban kikeverjük a margarint a cukor felével és a tojások sárgájával.
  2. A cukor másik felével felverjük a négy tojásfehérjét, míg szép fényes nem lesz, majd a margarinos masszához adjuk.
  3. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tepsi egyik felébe szépen eloszlatjuk a tészta egyik felét 7-8 mm vastagon (elég sűrű a tészta, ezért kicsit babra munka lesz).
  6. A tészta másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd ezt is a tepsibe egyengetjük.
  7. Betesszük a sütőbe és készre sütjük a tésztát. Kivesszük, majd hűlni hagyjuk.
  8. Míg a tészta hűl, elkészítjük a gyümölcskrémet.
  9. A gyömbért megtisztítjuk, majd lereszeljük.
  10. Egy kis edénybe tesszük a gyümölcsöket (nekem fagyasztott volt itthon, de lehet friss is), a vaníliás cukrot, a reszelt gyömbér levét, a fahéjat, majd elkezdjük összefőzni. Közepes lángon kb. 5-7 percig gyöngyözve forraljuk, hogy egy kicsit elpárologjon a leve. Közben a gyümölcsöket szétnyomkodjuk.
  11. A keményítőt kikavarjuk a vízzel, majd a gyümölcshöz adjuk és besűrítjük. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  12. Mikor a tészta, és a krém is kihűlt, összeállítjuk a tortácskákat.
  13. A gyümölcskrémet jól átkeverjük, hogy kenhető legyen.
  14. Egy szív alakú süteményformával 12-12 db sütiszívet szaggatunk ki mindkét tésztából (a darabszám függ a forma nagyságától).
  15. A kakaós részt megkenjük a krémmel, majd rátesszük a fehér tésztát. Így 12 db minitortánk lesz.
  16. A mázhoz a tejszínt, a cukrot és a kakaóport felfőzzük, belekeverjük az olajat, hogy szép fénye legyen, majd tetszés szerint díszítjük a tortákat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4255
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Sok szeretettel mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy fűszeres, gyümölcsös, szívet melengető süteményt akartam készíteni... szülinapomra. Szeretjük a nem túl édes, nem túl tömény süteményeket, ezért olyat kellett kigondolnom, ami biztos mindenkinek ízleni fog. Hát ez az én "szülivalentinnapi" meglepetésem, nekünk.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskrémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...