r
Nosalty Logó

Mini feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 5549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4951.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral (és a vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd beleforgatjuk a megolvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
  2. A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírt teszünk bele és két kanál segítségével beletöltjük a kakaós masszát a mélyedésekbe. (Most ez nem olyan, mintha másféle muffint sütnénk, ez tulajdonképpen csak a süti "talpa" lesz, nem kell meglepődni, hogy nem jut túl sok egy-egy muffinpapírba.)
  3. A "talpakat" betesszük sülni az előtte bemelegített sütőbe (200 vagy légkeverésnél 180 °C), és 15-20 percig sütjük.
  4. Közben elkészíthetjük a mascarponés keveréket. A mascarponét összekeverjük egy kis cukorral, vanília aromával, fahéjjal és 2 ek meggylével - így egy enyhén meggyízű, édes krémet kapunk.
  5. Amikor a muffintalpak kisültek, megvárjuk, míg kissé kihűlnek és bekenjük őket a meggyes krémmel, majd a tetejükre 1-2 szem meggyet nyomunk.
  6. Ezután a muffinokat betesszük a hűtőbe, hogy a krém is megszilárduljon.
  7. Közben étcsokoládés bevonót készítünk (mindenkire rá van bízva, hogyan szereti, én személy szerint nem rajongok a bevonó-csokikért, így "sima" étcsokit használtam), majd a már "összehűlt" muffinok tetejét bevonjuk vele (egy táblából kb. annyi fog kijönni, hogy a meggyeket a muffinok közepén ellepje, de aki úgy szeretné, bevonhatja az egész sütit).
  8. Ekkor újra állni hagyjuk egy picit, közben elkészítjük a margarinos krémet: a margarinból, a porcukorból és a citrom levéből krémet készítünk, majd habzsákba töltjük.
  9. Végül mintát rajzolunk a muffinok tetejére (akinek nincs habzsákja, kenni is lehet a krémet), a muffinok tetejét pedig megszórjuk kakaós tortadarával vagy csokiforgáccsal, és a tetejét újból meggyel díszíthetjük. (Hogy a margarinos krém is megszilárduljon, még legalább egy fél órára hűtőbe kell tenni a muffinokat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7584
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muffint szeretek a legjobban sütni, mert a variációk határtalanok. Ezt a feketeerdő-változatot a receptversenyre készítettem. (Sajnos a kép nem sikerült a legjobban, hiába próbáltam minden pozícióból fotózni. A valóságban ettől lényegesen jobban néz ki, itt annyira nem különülnek jól el a rétegek - a kakaós muffinalj, a meggyes mascarpone-krém, a csokimáz és végül az édes margarinkrém. A tetején a meggy azért jól látszik. )

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés krémhez

Az összeállításhoz

A vajkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...