Mini feketeerdő torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
11 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
A mascarponés krémhez
-
38g mascarpone152 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g gyümölcslé6 kcal
Az összeállításhoz
-
38g meggybefőtt27 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
A vajkrémhez
A tetejére
-
19 kcal
-
13g meggybefőtt9 kcal
Összesen
1390
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A mascarponés krémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g gyümölcslé23 kcal
Az összeállításhoz
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A vajkrémhez
A tetejére
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
Összesen
5549
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
7.1g tojás9 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
19.4g finomliszt71 kcal
A mascarponés krémhez
-
9.7g mascarpone39 kcal
-
0.6g cukor3 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.2g gyümölcslé1 kcal
Az összeállításhoz
-
9.7g meggybefőtt7 kcal
-
6.5g étcsokoládé35 kcal
A vajkrémhez
A tetejére
-
0.9g csokoládéforgács5 kcal
-
3.2g meggybefőtt2 kcal
Összesen
359
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1237.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
1390
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 799 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4951.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1129 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2141 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724.9 g
-
Cukor 431 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 206.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1525 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
5549
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg finomliszt
A mascarponés krémhez
-
15 dkg mascarpone
-
2 csepp vaníliaaroma
-
1 csipet fahéj
Az összeállításhoz
-
15 dkg meggybefőtt
-
10 dkg étcsokoládé
A vajkrémhez
A tetejére
-
2 ek csokoládéforgács
-
5 dkg meggybefőtt
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a cukorral (és a vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd beleforgatjuk a megolvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
- A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírt teszünk bele és két kanál segítségével beletöltjük a kakaós masszát a mélyedésekbe. (Most ez nem olyan, mintha másféle muffint sütnénk, ez tulajdonképpen csak a süti "talpa" lesz, nem kell meglepődni, hogy nem jut túl sok egy-egy muffinpapírba.)
- A "talpakat" betesszük sülni az előtte bemelegített sütőbe (200 vagy légkeverésnél 180 °C), és 15-20 percig sütjük.
- Közben elkészíthetjük a mascarponés keveréket. A mascarponét összekeverjük egy kis cukorral, vanília aromával, fahéjjal és 2 ek meggylével - így egy enyhén meggyízű, édes krémet kapunk.
- Amikor a muffintalpak kisültek, megvárjuk, míg kissé kihűlnek és bekenjük őket a meggyes krémmel, majd a tetejükre 1-2 szem meggyet nyomunk.
- Ezután a muffinokat betesszük a hűtőbe, hogy a krém is megszilárduljon.
- Közben étcsokoládés bevonót készítünk (mindenkire rá van bízva, hogyan szereti, én személy szerint nem rajongok a bevonó-csokikért, így "sima" étcsokit használtam), majd a már "összehűlt" muffinok tetejét bevonjuk vele (egy táblából kb. annyi fog kijönni, hogy a meggyeket a muffinok közepén ellepje, de aki úgy szeretné, bevonhatja az egész sütit).
- Ekkor újra állni hagyjuk egy picit, közben elkészítjük a margarinos krémet: a margarinból, a porcukorból és a citrom levéből krémet készítünk, majd habzsákba töltjük.
- Végül mintát rajzolunk a muffinok tetejére (akinek nincs habzsákja, kenni is lehet a krémet), a muffinok tetejét pedig megszórjuk kakaós tortadarával vagy csokiforgáccsal, és a tetejét újból meggyel díszíthetjük. (Hogy a margarinos krém is megszilárduljon, még legalább egy fél órára hűtőbe kell tenni a muffinokat.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7584
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Muffint szeretek a legjobban sütni, mert a variációk határtalanok. Ezt a feketeerdő-változatot a receptversenyre készítettem. (Sajnos a kép nem sikerült a legjobban, hiába próbáltam minden pozícióból fotózni. A valóságban ettől lényegesen jobban néz ki, itt annyira nem különülnek jól el a rétegek - a kakaós muffinalj, a meggyes mascarpone-krém, a csokimáz és végül az édes margarinkrém. A tetején a meggy azért jól látszik. )