Mindentbele saláta
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 626 micro
-
β-karotin 2750 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2962.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 1347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 995.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 2504 micro
-
β-karotin 10998 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3912 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, és nagyobb laskára vágjuk. Hagyjuk szitában jól lecsöpögni.A burgonyát apróra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A többi zöldséget is megpucoljuk, megmossuk, azokat nyersen hagyjuk.
- Egy mélyebb tálba öntjük a joghurtot, sót, cukrot (vagy folyékony édesítőt), az olajat, citromlét adunk hozzá ízlés szerint. A majonézhelyett mustár is finom, aki a savanykásabb ízt szereti.
- A fokmagymát présen átnyomjuk, a hagymát és a kaprot apróra vágjuk, és jó krémesre kikeverjük. Közben kóstolni kell!
- Beleöntjük a főtt krumplit, és minden egyéb hozzávalót ízlés szerint szeletelünk. (Én a húsfélét is ebbe keverem, de külön is lehet.) Olyan lesz az íze, mint a hússalátának. Mostanra már egész sűrű lesz.
- A sárgarépát almareszelőn belereszeljük. (Csak a színe miatt kell.)
- A zöldségekből picit félreteszünk díszítésnek.
- 2 nagyobb vagy 4 kisebb tálba vagy mélytányérba rétegezzük: előbb az öntet, a saláta, a főtt tojás, majd újra a saláta. Kicsit a szélét is benyomkodjuk, és úgy osztjuk el, hogy a tetejére jusson a legtöbb öntet.
- Díszítjük a félretett zöldséggel és tojáskarikával, és kb. fél órát hűtjük. Így elkészítve, akár 2 napig is eláll, és mosogatni is kevesebbet kell! Jó étvágyat kívánok!
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10436
- Feltöltés dátuma: 2011. július 10.
Ajánló
Nyáron akár egytálételnek is bőven elég, nagyon kiadós és finom! Kiadóssága miatt mi magában esszük, de készítettem már egyben sült fasírt és petrezselymes krumpli mellé is. Érdemes kipróbálni, mert fele annyi hús és köret elég volt egyszerre. Vegetáriánusok és fogyókúrázók is fogyaszthatják...pl. majonéz nélkül. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
'89 óta öntettel készítem a salátákat, sosem lesz két egyforma ízvilág. Az első saláta idején nagyon éhes lettem, és mivel imádom a hidegtálat, a majonéz alap nálam. Jött a főtt krumpli, ami köret lett volna...de nem volt mihez. Feltét híjján "összepakoltam" mindent, és ez lett az öntet. Ami épp van otthon. Hús helyett próbáltam tonhalreszelékkel (így lehet kapni), és isteni lett!