r
Nosalty Logó

Milánói csirkemell-tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Milánói csirkemell-tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4009.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15062 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12027.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2428 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    3118 mg
  • Nátrium
    5861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 4018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2377 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelletkettévágjuk, hogy két feletkapjunk. Majd olyan vékony szeletekre vágjuk fel, amilyenre csak tudjuk. Ha kész, befűszerezzük ízés szerint a felsorolt fűszerekből.
  2. Apró lyukó reszelőn reszeljük le az összes sajtot. Majd a csirkemell szeletekre szórjunk belőle, és csavarjuk fel őket szorosan. Végül csavarjuk be őket a baconszalonnába úgy, hogy egy kicsit összefogja őket.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd tegyük bele óvatosan a baconos csirkemelleinket, és minden oldalát süssük meg.
  4. Ha kész, hőálló üvegtálba szedjük a husikat.
  5. Majd fogjuk a kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, és a maradék olajon megpároljuk egy kicsit őket. Rászórjuk a lisztet, és felöntjük a paradicsomlével, jól elkeverjük, beletesszük a cukrot, majd fűszerezzükezt is ízlés szerint. Kb. 5 percig főzzük.
  6. A paradicsomos masszát ráöntjük a hústekercsekre úgy hogy mindenhol befedje, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Majd előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  7. Amíg sül, a köretet elkészíthetjük hozzá. Ez bármi lehet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9597
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálalhatjuk párolt rizsel és tejföllel, mint itt is. Vagy makarónival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...