r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos brownie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Mézeskalácsos brownie
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Brownie

Locsoláshoz

Krém

1501
Kalória
20.8g
Fehérje
139.1g
Szénhidrátok
96.1g
Zsír
79.8g
Víz
290.9g
Koleszterin
5.4g
Rost
75.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 1501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 5996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

Brownie

  1. A csokit apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, és gőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt vajas csokit, és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és fél narancs reszelt héját.
  4. Beleforgatjuk a lisztet és a sót.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
  6. A kihűlt brownie-t rövidebb oldalán 2 vagy 3 részre osztjuk (attól függően, milyen magas fákat szeretnénk), és felvágjuk 2 vagy 3 csíkra. Ezeket a csíkokat átlósan, egymás után háromszög alakban feldaraboljuk.

Locsoláshoz

  1. A locsoláshoz a tejet a mézzel és a vaníliával összemelegítjük, majd félrevesszük, és hozzáadjuk a narancshéjat is.
  2. Ha megsült a brownie, rácsra tesszük hűlni, a tetejét megszurkáljuk villával, és még melegen meglocsoljuk a tejes keverékkel.

Krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt ízlés szerinti mennyiségű mézzel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy tálban a mascaropne-t habosra keverjük, hozzá reszeljük a narancshéjat, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mézes-vaníliás tejszínhabot.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele “fákat”: szélétől széléig húzogatva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a pofon egyszerű, nagyon csokis brownie igazi last minute karácsonyi süti, ha esetleg későn derülne ki, hogy nem lett szalonképes a bejgli, vagy egyszerűen csak elszámoltuk a sütiadagot, és kell egy kis utánpótlás. Az íze leginkább a zselés szaloncukorra emlékeztetett, amikor először kóstoltam, de a második falatnál már előtörnek az aromás fűszerek is. A mini fenyők elkészítése is rendkívül egyszerű: csak háromszög alakúra kell vágni a ragacsos brownie-nkat és egy kevés krémmel máris készen vannak a stilizált, modern fenyőink!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!