Mézeskalácsos brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
Brownie
-
45g étcsokoládé246 kcal
-
45g vaj323 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Locsoláshoz
-
13g tej7 kcal
-
0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
6g méz19 kcal
Összesen
1501
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
Brownie
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
Locsoláshoz
-
50g tej28 kcal
-
0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
19 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
5996
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
Brownie
-
11.6g étcsokoládé63 kcal
-
11.6g vaj83 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
19.4g finomliszt70 kcal
-
0g só0 kcal
Locsoláshoz
-
3.2g tej2 kcal
-
0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Krém
-
16.1g mascarpone65 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.1 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
1501
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 384.4 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2567.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1151 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.5 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 319.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 1988 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
5996
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
Brownie
-
18 dkg étcsokoládé
-
18 dkg vaj
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 teáskanál gyömbérpor
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
30 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Locsoláshoz
-
0.5 dl tej
-
1 ek méz
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 ek méz
Elkészítés
Brownie
- A csokit apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, és gőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt vajas csokit, és simára keverjük.
- Hozzáadjuk a fűszereket és fél narancs reszelt héját.
- Beleforgatjuk a lisztet és a sót.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
- A kihűlt brownie-t rövidebb oldalán 2 vagy 3 részre osztjuk (attól függően, milyen magas fákat szeretnénk), és felvágjuk 2 vagy 3 csíkra. Ezeket a csíkokat átlósan, egymás után háromszög alakban feldaraboljuk.
Locsoláshoz
- A locsoláshoz a tejet a mézzel és a vaníliával összemelegítjük, majd félrevesszük, és hozzáadjuk a narancshéjat is.
- Ha megsült a brownie, rácsra tesszük hűlni, a tetejét megszurkáljuk villával, és még melegen meglocsoljuk a tejes keverékkel.
Krém
- A krémhez a hideg tejszínt ízlés szerinti mennyiségű mézzel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
- Egy tálban a mascaropne-t habosra keverjük, hozzá reszeljük a narancshéjat, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mézes-vaníliás tejszínhabot.
- A krémet habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele “fákat”: szélétől széléig húzogatva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1922
- Feltöltés dátuma: 2016. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Ez a pofon egyszerű, nagyon csokis brownie igazi last minute karácsonyi süti, ha esetleg későn derülne ki, hogy nem lett szalonképes a bejgli, vagy egyszerűen csak elszámoltuk a sütiadagot, és kell egy kis utánpótlás. Az íze leginkább a zselés szaloncukorra emlékeztetett, amikor először kóstoltam, de a második falatnál már előtörnek az aromás fűszerek is. A mini fenyők elkészítése is rendkívül egyszerű: csak háromszög alakúra kell vágni a ragacsos brownie-nkat és egy kevés krémmel máris készen vannak a stilizált, modern fenyőink!