r
Nosalty Logó

Mézes zserbó 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes zserbó 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

522
Kalória
8g
Fehérje
89.6g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
23.3g
Víz
50.3g
Koleszterin
2.3g
Rost
49.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 5203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 5203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Három cipóba osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük.
  4. Vékonyra nyújtjuk a cipókat és sütőpapírral borított tepsiben, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kinűlni.
  5. A töltelékhez a tejet fölforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat. A reszelt citromhéjjal és levével ízesítjük.
  7. A lapokat egyenként vékonyan megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a krémet és egymásra helyezzük őket.
  8. A mázhoz a kakaóport csomómentesen elkeverjük a cukorral és a vízzel. Ezután nagyon sűrűre főzzük, majd rögtön ráöntjük a legfelső lapra és egyenletesen elsimítjuk rajta.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az recept a Nagy Süteményeskönyv-ből való, egy kis átalakítással. 4 lap helyett 3 lapból készítettem, és mivel nem nagyon szeretjük a vajas/ margarinos krémeket, ezért úgy csináltam, hogy a tejes-búzadarás részét az eredeti recepthez képest megdupláztam, a vaj és cukor mennyiségének pedig csak a felét vettem. Lényegében szinte ugyanolyan, mint a mézes krémes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!