r
Nosalty Logó

Mézes piskóta lekváros tojáshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mézes piskóta lekváros tojáshabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6110.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 4629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához 20 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 1 egész tojást, 2 ek mézet habosra keverünk.
  2. Majd 1 sütőport 30 dkg liszttel elegyítünk,és a kikavart masszához adjuk.
  3. 2 dl tejjel higítjuk, jól elkeverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Tűpróbával ellenőrizzük a sülés idejét. (kb. 20-25 perc)
  5. Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük, amiben sütöttük. Ugyanazt a tepsit kivajazzuk.
  6. A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk. Rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.
  7. Megfőzzük a krémet; 5 tojássárgáját 1 ek liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük. (Platnin, kis lángon egyfolytában keverve.)
  8. A kapott krémmel megkenjük a tésztát.
  9. A tetejére az 5 tojásfehérjét habbá verjük a 10 dkg porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.
  10. Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet. Ezt követően sütőbe tesszük, és barnára pirítjuk.Kihűlve tálaljuk.Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7751
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

A tokaji szomorodni illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs baracklekvár, másfajtával is ugyanolyan mennyei lesz! Egy ezer éves szakácskönyvet találtam a pincében, jónak hangzott ez a süti, és íme, megsütöttem. A rummal ízesített tejtől, a krémtől finom, puha piskótát kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...