r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy anyuci készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes háztető ahogy anyuci készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A mézes tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belekeverjük a szalalkálit, állni hagyjuk.
  2. A többi hozzávalót a liszt kivételével egy tálba rakjuk, és robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalalkálit.
  3. Ezután összegyúrjuk az egészet annyi liszttel, hogy jól lehessen vele dolgozni, ne legyen ragadós.
  4. A tésztát elosztjuk 3 egyenlő részre, majd kinyújtjuk, kiolajozott tepsi hátuljára tesszük (én a legkisebb tepsit használtam), villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük, míg kezd a teteje egy kicsit már megpirulni. (Már most előre szólok, hogy a házikóhoz nem fog kelleni az egész tésztalap, de erről majd a végén.)
  5. Míg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd hidegre kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jó habosra keverjük.
  7. Majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk.
  8. Összeállítás: az egyik lapot (leginkább a közepét) megkenjük krémmel.
  9. Erre középre helyezünk 6 db kávéba áztatott babapiskótát, majd ezt is megkenjük krémmel, erre jön 4 babapiskóta, megint krém, majd két babapiskóta úgy elhelyezve, hogy háztető formát kapjunk.
  10. Az egészet körbekenjük krémmel, majd ráhelyezzük a két oldalára a másik két lapot, és a felesleget mindenhol levágjuk. Az így kapott háztető formát vékonyan még megkenjük krémmel, és kakaóporral meghintjük.
  11. A feleslegessé vált lapokhoz hagytam egy kis krémet, összegyúrtam kis gombócokká, és úgy ettük meg. Kárba nem ment egy darabkája sem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6089
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Születésnapi torta volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remélem, sikerült érthetően leírni az egészet, biztosan meg lehet egyszerűbben is csinálni, ha valaki kipróbálja, örülnék, ha leírná a véleményét róla. A tésztát saját magam fejéből csináltam, és örültem neki, hogy már sülés után finom puha volt, és később sem keményedett meg, mint általában a lapos sütemények. És az íze a vaníliás krémmel nagyon finom. Remélem, másnak is olyan örömet fog okozni az elkészítése, mint nekem!:)

Hozzávalók

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...