r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy anyuci készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes háztető ahogy anyuci készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

1628
Kalória
21.4g
Fehérje
210.7g
Szénhidrátok
77.7g
Zsír
88.3g
Víz
45g
Koleszterin
4.6g
Rost
110.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A mézes tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belekeverjük a szalalkálit, állni hagyjuk.
  2. A többi hozzávalót a liszt kivételével egy tálba rakjuk, és robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalalkálit.
  3. Ezután összegyúrjuk az egészet annyi liszttel, hogy jól lehessen vele dolgozni, ne legyen ragadós.
  4. A tésztát elosztjuk 3 egyenlő részre, majd kinyújtjuk, kiolajozott tepsi hátuljára tesszük (én a legkisebb tepsit használtam), villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük, míg kezd a teteje egy kicsit már megpirulni. (Már most előre szólok, hogy a házikóhoz nem fog kelleni az egész tésztalap, de erről majd a végén.)
  5. Míg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd hidegre kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jó habosra keverjük.
  7. Majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk.
  8. Összeállítás: az egyik lapot (leginkább a közepét) megkenjük krémmel.
  9. Erre középre helyezünk 6 db kávéba áztatott babapiskótát, majd ezt is megkenjük krémmel, erre jön 4 babapiskóta, megint krém, majd két babapiskóta úgy elhelyezve, hogy háztető formát kapjunk.
  10. Az egészet körbekenjük krémmel, majd ráhelyezzük a két oldalára a másik két lapot, és a felesleget mindenhol levágjuk. Az így kapott háztető formát vékonyan még megkenjük krémmel, és kakaóporral meghintjük.
  11. A feleslegessé vált lapokhoz hagytam egy kis krémet, összegyúrtam kis gombócokká, és úgy ettük meg. Kárba nem ment egy darabkája sem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20

Remélem, sikerült érthetően leírni az egészet, biztosan meg lehet egyszerűbben is csinálni, ha valaki kipróbálja, örülnék, ha leírná a véleményét róla. A tésztát saját magam fejéből csináltam, és örültem neki, hogy már sülés után finom puha volt, és később sem keményedett meg, mint általában a lapos sütemények. És az íze a vaníliás krémmel nagyon finom. Remélem, másnak is olyan örömet fog okozni az elkészítése, mint nekem!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!