Mézes csirkecombok almás-tökmagos zellersalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2200
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 314.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
548
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 115.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3079.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.6 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
2200
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk. Páclevet készítünk olaj, 2-3 evőkanál méz és ízlés szerinti só, bors felhasználásával. Ebben pár órán keresztül pácoljuk a csirkecombokat.
- Majd egyenként fóliába csomagolva 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük.
- A tökmagot szárazon felhevített serpenyőben pár percig pirítjuk.
- Elkészítjük a salátát: a megmosott, meghámozott almát és zellert nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük. Az alma barnulását pár csepp citrom segítségével elkerülhetjük.
- A joghurtból (vagy kefírből) öntetet készítünk egy kis méz (1 ek), mustár, tárkony hozzáadásával. Ezzel leöntjük a zellert és az almát. Hozzáadjuk a pirított tökmagot is. Akár azonnal fogyasztható, de pár óra alatt mesterien összeérnek benne az ízek!
- A csirkecombok fóliáit kinyitjuk, de alul maradjon benne a szaft. További 10 perc alatt a tetejét ropogósra pirítjuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9979
- Feltöltés dátuma: 2009. október 13.
Ajánló
Egyszerű elkészíteni, nem szükséges rutin hozzá. Én még kelbimbót pároltam mellé, de tetszés szerint készíthetjük egyéb körettel is. Könnyű és egészséges ebéd vagy vacsora!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a zellert, és előző napokban készítettem egy másik fajta almás-joghurtos salátát. Így gondoltam, összekombinálom őket. Barátnőmmel igyeszünk egészségesen étkezni, és ez a gondolat nem maradhatott megvalósítatlanul, mivel egyszerre finom és könnyű is az alábbi fogás.