r
Nosalty Logó

Mézes csirke céklával és birsalmával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Mézes csirke céklával és birsalmával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

522
Kalória
50g
Fehérje
50.3g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
465.5g
Víz
146g
Koleszterin
7.7g
Rost
25.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    3642 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 2086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát, szójaszószt összekeverjük 2 ek. olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, tabasco szószt.
  2. A fele mennyiséget ráöntjük a húsra, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a céklát meghámozzuk, és fél centis kockákra vágjuk, a birsalmát negyedeljük, magházat kivesszük, és felszeleteljük, a hagymákat nagy kockákra aprítjuk, a paprika magját kivesszük, és csíkokra vágjuk. A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
  4. Egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot felforrósítunk, majd megpirítjuk benne a húst. Ha kész, egy tálba öntjük.
  5. 2 ek. olívaolajat forrósítunk a serpenyőben, rádobjuk a céklát, és erős tűzön pirítjuk, majd kicsit később hozzáadjuk a birset.
  6. Tovább pirítjuk, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórjuk bele, majd roppanósra pirítjuk az egészet. Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész, félretenni.
  7. Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntjük a maradék szószt, megforrósítjuk, majd beleöntjük a húst is. Ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, és 5 percig pirítjuk, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: wok

Ebben az ételben az elkészítés ideje alatt minden hozzávaló még a saját színében pompázik. Amint elkészült, és kicsit állni hagyjuk, minden zöldség egy kis levet ereszt, természetes, hogy a cékla mindent egyszínű pirosra fest. Ez az ízén mit sem változtat, egy finom, pikáns zöldséges húsos egytálétel lesz az eredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!