Mézes csirke céklával és birsalmával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
188g cékla54 kcal
-
75g birsalma26 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
45g salátahagyma16 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
13g méz38 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
29 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
522
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
753g cékla217 kcal
-
300g birsalma104 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
180g salátahagyma66 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
114 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2086
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
28.4g csirkemellfilé34 kcal
-
26.7g cékla8 kcal
-
10.6g birsalma4 kcal
-
6.4g lilahagyma2 kcal
-
6.4g salátahagyma2 kcal
-
7.1g paprika1 kcal
-
8.5g kápia paprika2 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
74
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1399.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 465.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
522
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.1 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5597 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 2182 mg
-
Nátrium 2471 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1861.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 464 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 3642 micro
-
β-crypt 976 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 675 micro
Összesen
2086
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
3 közepes db cékla
-
2 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db salátahagyma
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db kápia paprika
-
2 ek méz
-
2 ek almaecet
-
3 ek szójaszósz
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát, szójaszószt összekeverjük 2 ek. olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, tabasco szószt.
- A fele mennyiséget ráöntjük a húsra, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- Közben a céklát meghámozzuk, és fél centis kockákra vágjuk, a birsalmát negyedeljük, magházat kivesszük, és felszeleteljük, a hagymákat nagy kockákra aprítjuk, a paprika magját kivesszük, és csíkokra vágjuk. A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
- Egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot felforrósítunk, majd megpirítjuk benne a húst. Ha kész, egy tálba öntjük.
- 2 ek. olívaolajat forrósítunk a serpenyőben, rádobjuk a céklát, és erős tűzön pirítjuk, majd kicsit később hozzáadjuk a birset.
- Tovább pirítjuk, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórjuk bele, majd roppanósra pirítjuk az egészet. Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész, félretenni.
- Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntjük a maradék szószt, megforrósítjuk, majd beleöntjük a húst is. Ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, és 5 percig pirítjuk, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 871
- Feltöltés dátuma: 2014. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Ebben az ételben az elkészítés ideje alatt minden hozzávaló még a saját színében pompázik. Amint elkészült, és kicsit állni hagyjuk, minden zöldség egy kis levet ereszt, természetes, hogy a cékla mindent egyszínű pirosra fest. Ez az ízén mit sem változtat, egy finom, pikáns zöldséges húsos egytálétel lesz az eredmény.