Salátahagyma

Salátahagyma

Leírás

A hagyma egyike a legősibb termesztett növényeinknek, szinte az egész világon termesztik és fogyasztják az Ázsiából származó fűszernövényt. Különösen nyersen nagyon tápláló, sok benne az ásványi só, vitamin, illetve ásványi anyag. A salátahagyma a vöröshagymafélék közé tartozik, ám illata és íze is enyhébb, mint a hagyományos vöröshagymáé. Íze enyhén édeskés, nem nyomja el a többi alapanyag ízét, ezért kiválóan alkalmas nyers fogyasztásra, például salátákba, szendvicsekbe. Színe lehet fehér vagy vörös, de létezik lila változata is.

Mikor vegyem

Egész évben megtalálható a hipermarketek polcain.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Salátahagyma

fehérjetartalom

1.1 g

zsírtartalom

0.072 g

szénhidráttartalom

9.34 g

víztartalom

89.11 g

gramm salátahagyma?

Top ásványi anyagok

Foszfor

29 mg

Kalcium

23 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.12 g

C vitamin

7.4 mg

Kolin

6.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.123 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.042 g

egyszeresen telített zsírsav

0.013 g

többszörösen telített zsírsav

0.017 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

0.21 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

29 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.17 mg

Réz

0.039 mg

Mangán

0.129 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.7 g

cukor

4.24 g

víz

89.11 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.046 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.027 mg

Niacin - B3 vitamin

0.116 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.123 mg

Folát

19 µg

Kolin

6.1 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

4 µg

E vitamin

0.02 mg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

7.4 mg

B6 vitamin

0.12 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...