Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
joppi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús+pác
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
160g sárgarépa58 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
45g salátahagyma16 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g alma47 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
734
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús+pác
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
320g sárgarépa117 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
90g salátahagyma33 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g alma94 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1469
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hús+pác
-
26.5g csirkemellfilé32 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
Zöldségek
-
16.9g sárgarépa6 kcal
-
26.5g brokkoli5 kcal
-
4.8g salátahagyma2 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g víz0 kcal
-
10.6g alma5 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Összesen
77
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 669.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1262 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 4989 micro
-
β-karotin 12373 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2533 micro
Összesen
734
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.2 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2639.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1411 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2523 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 9979 micro
-
β-karotin 24746 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5067 micro
Összesen
1469
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 528 micro
-
β-karotin 1310 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Hús+pác
-
50 dkg csirkemellfilé
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
gyömbérpor ízlés szerint
-
1 teáskanál négyszínű bors
Zöldségek
Elkészítés
Hús+pác
- A gyömbért, tarka borsot és egy csipet sót összekeverünk 1-2 evőkanál olajjal. Hozzápréseljük a fél citrom levét. Ezzel a páclével dörzsöljük be a szeletekre vágott csirkemellet. Ebben a pácban kell állnia 6-8 órát legalább, hűtőben természetesen.
- A répát és hagymát megpucoljuk, a brokkolit szétszedjük és megmossuk, a hagymát karikára vágjuk, a répát csíkokra. A sütőt bemelegítjük. Egy jénait (de szerintem magas falú tepsiben is készíthető) egy-két evőkanál olajjal kikenünk, belehalmozzuk a répát és a hagymát vegyesen. Kis sóval és a kurkumával meghintjük, kb. fél deci vízzel felöntjük, egy alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk.
- Amíg a répa párolódik, kb. fél deci olajat egy fazékban felhevítünk, mehet bele a mustármag. Amikor az illata már elég erős, szeletenként belekerül a csirkemell, amit a forró olajon kifehéredésig forgatunk. Felszeleteljük az almát,és a csirkemellre halmozzuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Puhára pároljuk.
- Ekkorra a répa félig megpuhult, ezt ellenőrizzük. Amikor a répa félig puha, a tetejére kerül a brokkoli - én ekkor még további sót és kurkumát szórok rá, esetleg egy kis vizet is öntök hozzá. Visszatakarjuk az alufóliával 10 percre.
- A csirkéről elpároljuk a levét, és már készen is van. A sütőben a zöldségeket kitakarjuk, amikor a répa egészen, a brokkoli félig puha, átkeverjük, és így további 5-10 percet sütjük.
- Amikor a zöldségek kellően puhák és a csirkéről is elpárolódott a víz, készen vagyunk, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 513
- Feltöltés dátuma: 2016. május 08.
Ajánló
A zöldségekhez, miután kitakartuk egészen, még adhatunk pár szelet paradicsomot, ha szeretjük és van otthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
joppi
8 recept
Egy hosszú és fárasztó nap után kiváló és gyors vacsi, de előre kell egy kicsit gondolkodni a pácolás miatt. Minden, a receptben megadott helyen lehet olívaolajat is használni, de nekem épp nem volt itthon. Persze úgy különlegesebb íze volna, de a mustármag a husiban és a kurkuma a zöldségeken így is megadja az alapharmóniát.