r
Nosalty Logó

Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
joppi
Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 1469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    12373 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2533 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9979 micro
  • β-karotin
    24746 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5067 micro
Összesen 1469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Hús+pác

Zöldségek

Elkészítés

Hús+pác

  1. A gyömbért, tarka borsot és egy csipet sót összekeverünk 1-2 evőkanál olajjal. Hozzápréseljük a fél citrom levét. Ezzel a páclével dörzsöljük be a szeletekre vágott csirkemellet. Ebben a pácban kell állnia 6-8 órát legalább, hűtőben természetesen.
  2. A répát és hagymát megpucoljuk, a brokkolit szétszedjük és megmossuk, a hagymát karikára vágjuk, a répát csíkokra. A sütőt bemelegítjük. Egy jénait (de szerintem magas falú tepsiben is készíthető) egy-két evőkanál olajjal kikenünk, belehalmozzuk a répát és a hagymát vegyesen. Kis sóval és a kurkumával meghintjük, kb. fél deci vízzel felöntjük, egy alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk.
  3. Amíg a répa párolódik, kb. fél deci olajat egy fazékban felhevítünk, mehet bele a mustármag. Amikor az illata már elég erős, szeletenként belekerül a csirkemell, amit a forró olajon kifehéredésig forgatunk. Felszeleteljük az almát,és a csirkemellre halmozzuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Puhára pároljuk.
  4. Ekkorra a répa félig megpuhult, ezt ellenőrizzük. Amikor a répa félig puha, a tetejére kerül a brokkoli - én ekkor még további sót és kurkumát szórok rá, esetleg egy kis vizet is öntök hozzá. Visszatakarjuk az alufóliával 10 percre.
  5. A csirkéről elpároljuk a levét, és már készen is van. A sütőben a zöldségeket kitakarjuk, amikor a répa egészen, a brokkoli félig puha, átkeverjük, és így további 5-10 percet sütjük.
  6. Amikor a zöldségek kellően puhák és a csirkéről is elpárolódott a víz, készen vagyunk, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 513
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 08.

Ajánló

A zöldségekhez, miután kitakartuk egészen, még adhatunk pár szelet paradicsomot, ha szeretjük és van otthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hosszú és fárasztó nap után kiváló és gyors vacsi, de előre kell egy kicsit gondolkodni a pácolás miatt. Minden, a receptben megadott helyen lehet olívaolajat is használni, de nekem épp nem volt itthon. Persze úgy különlegesebb íze volna, de a mustármag a husiban és a kurkuma a zöldségeken így is megadja az alapharmóniát.

Hozzávalók

Hús+pác

Zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...