r
Nosalty Logó

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zsütibá
Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1048 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 4190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1048 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11963.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    3582 mg
  • Nátrium
    6383 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 4190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A filézett csirkemellet vékonyabb, kb. fél tenyérnyi darabokra szeleteljük, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, kis olajban puhára sütjük. Sütés közben meglocsoljuk citromlével, sózzuk, enyhén megborsozzuk.
  2. Amíg a csirkemell darabok finoman átpirulnak, egy közepes jénai edény aljára főzőtejszínt locsolunk, egy-két evőkanál mézet csorgatunk rá, és megszórjuk szerecsendióval. A mézből a sülő húsra is csorgathatunk egy-két evőkanállal.
  3. Ha a hús megpuhult és picit átpirult, egyenletes elosztva elhelyezünk egy réteget az előzőleg tejszínnel meglocsolt jénai tálban.
  4. A barackot és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk. A barackot ugyanebben a serpenyőben pár perc alatt, néhány evőkanál mézzel megkaramellizálva puhára sütjük.
  5. Az első réteg hús közé egyenletes mennyiségben elosztjuk az előzőleg serpenyőben átforgatott barack darabokat, a camembert sajt szeleteket és a kesudió mennyiség felét. Erre a rétegre is csorgathatunk még egy kis mézet.
  6. Jöhet a második réteg: a maradék húsdarabokat, a camembertből még egy réteget készítünk, és ha maradt még barackunk, azt is a hússzeletek közé helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a másik adag kesudióval. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére parmezán sajtot is.
  7. A jénaiban összepakolt hozzávalókat 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a hús tetejét friss rukkolával.

A körethez

  1. A rizst egy kis a curry porral és sóval a szokott módon megfőzzük - attól függően, hogy milyen rizsünk van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1099
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
zsütibá 6 recept

Ezekkel az alapanyagokkal csak finomat lehet készíteni. Rendkívül ízletes és laktató főétel azoknak, akik szeretik a tejszínes ételeket, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...