Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
zsütibá
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
30g camembert sajt90 kcal
-
38 kcal
-
88g főzőtejszín115 kcal
-
18g kesudió97 kcal
-
38g méz114 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g repceolaj66 kcal
A körethez
-
63g jázmin rizs224 kcal
-
8g rukkola2 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
1048
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
120g camembert sajt360 kcal
-
210g őszibarack konzerv151 kcal
-
350g főzőtejszín459 kcal
-
70g kesudió387 kcal
-
150g méz456 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
A körethez
-
250g jázmin rizs895 kcal
-
30g rukkola8 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
4190
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
36.2g csirkemellfilé43 kcal
-
4.3g camembert sajt13 kcal
-
7.6g őszibarack konzerv5 kcal
-
12.7g főzőtejszín17 kcal
-
2.5g kesudió14 kcal
-
5.4g méz17 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
1.1g repceolaj10 kcal
A körethez
-
9.1g jázmin rizs32 kcal
-
1.1g rukkola0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
18.1g víz0 kcal
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2990.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 469.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1048
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 291.2 g
Zsír
-
Összesen 158.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11963.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 1007 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 636 mg
-
Foszfor 3582 mg
-
Nátrium 6383 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.8 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1878.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 110 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 829 micro
-
Kolin: 923 mg
-
Retinol - A vitamin: 711 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1218 micro
-
β-crypt 180 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1157 micro
Összesen
4190
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
100 dkg csirkemellfilé
-
120 g camembert sajt
-
210 g őszibarack konzerv
-
350 ml főzőtejszín
-
70 g kesudió
-
6 ek méz
-
3 csipet szerecsendió
-
3 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 ek repceolaj
A körethez
-
250 g jázmin rizs
-
30 g rukkola
-
4 teáskanál curry por
-
5 dl víz
Elkészítés
A raguhoz
- A filézett csirkemellet vékonyabb, kb. fél tenyérnyi darabokra szeleteljük, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, kis olajban puhára sütjük. Sütés közben meglocsoljuk citromlével, sózzuk, enyhén megborsozzuk.
- Amíg a csirkemell darabok finoman átpirulnak, egy közepes jénai edény aljára főzőtejszínt locsolunk, egy-két evőkanál mézet csorgatunk rá, és megszórjuk szerecsendióval. A mézből a sülő húsra is csorgathatunk egy-két evőkanállal.
- Ha a hús megpuhult és picit átpirult, egyenletes elosztva elhelyezünk egy réteget az előzőleg tejszínnel meglocsolt jénai tálban.
- A barackot és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk. A barackot ugyanebben a serpenyőben pár perc alatt, néhány evőkanál mézzel megkaramellizálva puhára sütjük.
- Az első réteg hús közé egyenletes mennyiségben elosztjuk az előzőleg serpenyőben átforgatott barack darabokat, a camembert sajt szeleteket és a kesudió mennyiség felét. Erre a rétegre is csorgathatunk még egy kis mézet.
- Jöhet a második réteg: a maradék húsdarabokat, a camembertből még egy réteget készítünk, és ha maradt még barackunk, azt is a hússzeletek közé helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a másik adag kesudióval. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére parmezán sajtot is.
- A jénaiban összepakolt hozzávalókat 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a hús tetejét friss rukkolával.
A körethez
- A rizst egy kis a curry porral és sóval a szokott módon megfőzzük - attól függően, hogy milyen rizsünk van.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1099
- Feltöltés dátuma: 2015. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
zsütibá
6 recept
Ezekkel az alapanyagokkal csak finomat lehet készíteni. Rendkívül ízletes és laktató főétel azoknak, akik szeretik a tejszínes ételeket, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.