r
Nosalty Logó

Mexikói sajtleves kukoricával és tortillával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Mexikói sajtleves kukoricával és tortillával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4688.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 1844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát aprítjuk, a tortillát csíkokra, a chilit karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. A vajat kevés olívaolajon megolvasztjuk egy lábasban, megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverjük.
  3. Beletesszük a kukoricát, a chilit, és öntünk bele vizet, hozzáadjuk a leveskockát, fűszerezzük, 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sajtokat, felrottyantjuk, beleöntjük a tequilát.
  4. Tálaláskor teszünk rá kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolunk rá Tabascot.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5388
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...